Faro introduceert 6DoF Laser Tracker Platform

Leverancier van oplossingen voor 3D-meettechniek Faro introduceert de volgende generatie Faro Laser Trackers, de 6DoF Vantage productlijn met 6Probe, een volledig geïntegreerde handprobe voor het snel meten van verborgen, moeilijk bereikbare kenmerken op lastig bereikbare plaatsen.

Faro is leverancier van oplossingen voor 3D-meettechniek en imaging voor productiemetrologie, productontwerp, BIM in de bouw, openbare veiligheid en forensisch onderzoek. In 2015 ontwikkelde het bedrijf voor de CMM-markt de 6DoF TrackArm-oplossing, die de Faro Vantage tracker en de FaroArm integreerde. Deze gepatenteerde, uitgebreide oplossing kan over tientallen meters meten en scannen zonder verlies van nauwkeurigheid, zonder zichtlijnproblemen en met meting door vele operators tegelijk. Nu introduceert Faro de 6Probe, een volledig geïntegreerde handprobe voor het snel meten van verborgen, moeilijk bereikbare kenmerken op lastig bereikbare plaatsen.

Oplossing diverse meetbehoeften
Samen bieden de TrackArm super 6DoF en de 6Probe tegen een uitgebreide oplossing voor diverse meetbehoeften. De nieuwe functie is geschikt voor een breed aanbod grootschalige metrologie-oplossingen binnen vele productiegerichte branches, waaronder automotive, lucht-& ruimtevaart, de bouw, zware machinebouw en scheepsbouw. “Wat de gebruiker ook assembleert of produceert, groot of klein, gemakkelijk of moeilijk toegankelijk, complex of simpel: dit platform kan aan de behoeften voldoen met een ideale allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding”, verklaart Simon Raab, CEO van Faro. De 6DoF Faro Vantage productlijn bestaat uit twee modellen, de Vantage met een operationeel bereik van 35 meter en de Vantage met een operationeel bereik van 80 meter. Beide werden getest volgens de strenge standaarden van de International Electrotechnical Commission (IEC) voor schokken en trillingen en extreme thermische omstandigheden, en hebben een IP52 classificering voor stof en water.

Premium productiviteit
De beide Vantage-modellen beschikken over de functie ActiveSeek met brede weergavehoek, waarmee gebruikers zich van de ene naar de andere locatie kunnen verplaatsen. Dit verbetert de productiviteit, omdat gebruikers het feitelijke meetproces sneller kunnen starten en geavanceerde 3D-metingen voor iedereen toegankelijk worden. “We hebben een lange geschiedenis als leverancier van hoogwaardige oplossingen voor grootschalige metingen,” aldus Pete Edmonds, vice-president Fabrieksmetrologie. “Gezien de frustratie van de industrie met dubieuze prestaties of het bewust hoog houden van prijzen, heeft Faro bewust gekozen voor het leveren van een voordelige oplossing aan de industriële massamarkt, gericht op veel meer gebruikers en toepassingen, die tot nu toe onvoldoende werden bediend. Met de krachtige combinatie van 6DoF, Super 6DoF en ActiveSeek is standaard een nieuw gebruiksgemak binnen de gehele verwerkende industrie mogelijk.”

Faro

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Snel en foutloos meten

10-11 Op het gebied van meettechniek heeft Hoffmann Group alles onder één dak. De ervaren…

Automatisering

Faro CAM2-software beschikbaar op abonnementsbasis

19-03 Faro, leverancier van 3D-meet- en imagingoplossingen, heeft de release van de CAM2  2020-software aangekondigd.…

Automatisering

Door overtuigende virtual reality gaat alles veel sneller

27-11 Virtual reality wint aan populariteit. Steeds meer maakbedrijven weten de technologie te vinden en…

Toeleveren

Faro organiseert New Technology Day

06-11 Op donderdag 21 november 2019 organiseert Faro Benelux in Rotterdam een Open House voor…

Toeleveren

Scannen op basis van gestructureerd licht

10-09 Faro introduceert Cobalt Design, een productlijn van scanners op basis van gestructureerd licht. Deze…

Toeleveren

3D-scanner zorgt voor interne logistiek zonder conflicten

12-06 Door steeds grotere en complexere projecten op het gebied van interne logistiek werd het…

Automatisering

Faro introduceert CAM2 2019 meetsoftware

07-06 Faro introduceert het CAM2 2019 platform voor meetsoftware. Dit is speciaal ontworpen om gebruikers…

Toeleveren

Analis verovert plek op metrologiemarkt

22-05 Analis presenteerde onlangs op de Brabantse Metaaldagen in Den Bosch een coördinatenmeetmachine (CMM) van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen