Analis verovert plek op metrologiemarkt

0

Analis presenteerde onlangs op de Brabantse Metaaldagen in Den Bosch een coördinatenmeetmachine (CMM) van het Britse LK Metrology. Volgens Paul Cattenstart is dit een belangrijke uitbreiding van het metrologie-programma dat Analis aanbiedt.

Analis is een Belgisch bedrijf dat sinds begin 2018 actief is op de Nederlandse markt. Hiervoor is Paul Cattenstart in dienst getreden als area sales manager industry. Hij is al ruim een jaar flink aan het pionieren. “Dat gaat prima. We zijn echt bezig onze plek in de markt te veroveren.”

Actief in metrologie
Analis is een flinke organisatie met ongeveer 140 mensen in dienst. Het bedrijf produceert niet zelf maar distribueert producten van andere bedrijven. Aanvankelijk was dat analyse-apparatuur voor laboratoria en ziekenhuis, dat verklaart ook de naam Analis. Maar daarnaast is het bedrijf al zo’n 13 jaar ook actief in de metrologie met 1D en 2D-apparatuur. Apparatuur om objecten driedimensionaal te meten en te digitaliseren ontbrak eigenlijk. Totdat Analis vorig jaar LK Metrology mocht gaan vertegenwoordigen, voorheen een onderdeel van Nikon. “Dat kwam heel mooi uit”, zegt Cattenstart. “Want we hadden geen echte CMM in ons programma. Hiermee viel alles op z’n plek.”

Hoogste kwaliteit
LK Metrology is een bedrijf met een lange historie. Het is ooit ontstaan in de omgeving van Rolls Royce. Historisch gezien is het bedrijf dus altijd sterk geweest in de aerospace en de automotive. Het weet dat daar de hoogste kwaliteit wordt geëist. De CMM van LK is een compleet eigen ontwerp. Er zit een laserscanner op van Nikon, maar het systeem kan ook klassiek meten met meettasters. Het is van hoogwaardige kwaliteit. “Alle delen zijn van keramisch materiaal en samen met de laserscanner is dat een unieke combinatie”, aldus Cattenstart, die op de Brabantse Metaaldagen samen met Stefaan Dayer, sales manager Benelux bij Analis, de stand bemande.

Exclusieve vertegenwoordigingen
Analis vertegenwoordigt naast LK diverse andere merken, gespecialiseerd in optisch meten. Al deze merken worden exclusief in de Benelux vertegenwoordigd. Cattenstart: “De installatie, service, kalibratie en het onderhoud doen we met eigen mensen, die daarvoor zijn opgeleid en getraind. Ook bieden we applicatie-ondersteuning. Onze klanten doen geen zaken met de merken die we vertegenwoordigen, maar met ons. Dat is het uitgangspunt.”
Het voornaamste doel van Analis is samen met de klant de beste oplossing te vinden voor zijn toepassing en daarbij de implementatie van het gehele project en continuïteit van het geheel op lange termijn. “We gaan al in het sales traject uitgebreid met de klant in gesprek: wat is zijn uitdaging? Produceert hij grote of kleine series en welke technologieën heeft hij nodig om te bereiken wat hij wil? Daar gaan we mee aan de slag, waarbij we dan eerst aantonen dat we dat ook werkelijk voor hem kunnen realiseren. Op deze manier hebben we al een aantal mooie projecten in Nederland kunnen doen.”