Faro Tracer Laser Projector optimaliseert productie- en assemblageprocessen

0

Positioneren, uitlijnen, assembleren en lassen van onderdelen en componenten zijn noodzakelijke maar vaak problematische taken in meerdere sectoren. De nieuwe Faro Tracer Laser Projector biedt operators een onmisbare bondgenoot waarmee ze deze taken snel, nauwkeurig en met maximale veiligheid kunnen uitvoeren.

FARO is leverancier van 3D-meettechniek, imaging- en realisatietechnologie. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt computerondersteunde meet- en imaging-instrumenten en ­software voor onder meer fabrieksmetrologie, BIM-CIM in de bouw en productontwerp. Faro’s nieuwe 3D-laserprojectiesysteem is geschikt voor bedrijven die actief zijn in de sectoren lucht- en ruimtevaart, automotive, zware machines, scheepsbouw, spoorwegen, composietmaterialen, metaalbewerking en productie van metalen componenten; het ondersteunt efficiënte, nauwkeurige door laser gestuurde assemblage en productiebewerkingen.

Productiviteit verbeteren
De Faro Tracer projecteert nauwkeurig een laser op een oppervlak of 3D-object, en biedt een virtuele mal waarmee bedrijven de productiviteit verbeteren, afval verminderen en herbewerkingen elimineren. De lasermal wordt gemaakt met een 3D-CAD-model waarmee het systeem visueel een gedetailleerde lasercontour op onderdelen, componenten of belangrijke delen kan projecteren, waardoor de behoefte aan fysieke mallen en tools vervalt en de kans op menselijke fouten wordt verkleind.

Seriewerk
De Faro Tracer biedt een nauwkeurige, variabele focus voor een groot projectiebereik van 1,8 tot 15,2 meter. Hij gebruikt ook de functie Advanced Trajectory Control (ATC), waarmee een snelle projectie met goede dynamische nauwkeurigheid en een hoge beeldfrequentie wordt gerealiseerd, waardoor de “flikkering”, die optreedt bij andere laserprojectiesystemen, wordt geminimaliseerd. Faro’s innovatieve 3D-laserprojectiesysteem kan ook worden gebruikt in “series”: voor grote assemblages kunnen meerdere Tracer-projectors vanuit één werkstation worden aangestuurd om een virtuele mal te bieden in een enkel (of gedeeld) coördinatensysteem.FaroDe Faro Tracer biedt een nauwkeurige, variabele focus voor een groot projectiebereik van 1,8 tot 15,2 meter.

 

De Faro Tracer Laser Projector is een krachtige en betrouwbare oplossing. Dankzij de technologie is hij geschikt voor de typische omgevingsomstandigheden van alle productieafdelingen. De mogelijkheid om individuele componenten nauwkeurig te positioneren en de assemblagevolgorde te sturen, verhoogt de efficiency en productiekwaliteit, waardoor kostbare onnauwkeurigheden en het overdoen van werk worden geëlimineerd.