Faro Tracer Laser Projector optimaliseert productie- en assemblageprocessen

Positioneren, uitlijnen, assembleren en lassen van onderdelen en componenten zijn noodzakelijke maar vaak problematische taken in meerdere sectoren. De nieuwe Faro Tracer Laser Projector biedt operators een onmisbare bondgenoot waarmee ze deze taken snel, nauwkeurig en met maximale veiligheid kunnen uitvoeren.

FARO is leverancier van 3D-meettechniek, imaging- en realisatietechnologie. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt computerondersteunde meet- en imaging-instrumenten en ­software voor onder meer fabrieksmetrologie, BIM-CIM in de bouw en productontwerp. Faro’s nieuwe 3D-laserprojectiesysteem is geschikt voor bedrijven die actief zijn in de sectoren lucht- en ruimtevaart, automotive, zware machines, scheepsbouw, spoorwegen, composietmaterialen, metaalbewerking en productie van metalen componenten; het ondersteunt efficiënte, nauwkeurige door laser gestuurde assemblage en productiebewerkingen.

Productiviteit verbeteren
De Faro Tracer projecteert nauwkeurig een laser op een oppervlak of 3D-object, en biedt een virtuele mal waarmee bedrijven de productiviteit verbeteren, afval verminderen en herbewerkingen elimineren. De lasermal wordt gemaakt met een 3D-CAD-model waarmee het systeem visueel een gedetailleerde lasercontour op onderdelen, componenten of belangrijke delen kan projecteren, waardoor de behoefte aan fysieke mallen en tools vervalt en de kans op menselijke fouten wordt verkleind.

Seriewerk
De Faro Tracer biedt een nauwkeurige, variabele focus voor een groot projectiebereik van 1,8 tot 15,2 meter. Hij gebruikt ook de functie Advanced Trajectory Control (ATC), waarmee een snelle projectie met goede dynamische nauwkeurigheid en een hoge beeldfrequentie wordt gerealiseerd, waardoor de “flikkering”, die optreedt bij andere laserprojectiesystemen, wordt geminimaliseerd. Faro’s innovatieve 3D-laserprojectiesysteem kan ook worden gebruikt in “series”: voor grote assemblages kunnen meerdere Tracer-projectors vanuit één werkstation worden aangestuurd om een virtuele mal te bieden in een enkel (of gedeeld) coördinatensysteem.FaroDe Faro Tracer biedt een nauwkeurige, variabele focus voor een groot projectiebereik van 1,8 tot 15,2 meter.

 

De Faro Tracer Laser Projector is een krachtige en betrouwbare oplossing. Dankzij de technologie is hij geschikt voor de typische omgevingsomstandigheden van alle productieafdelingen. De mogelijkheid om individuele componenten nauwkeurig te positioneren en de assemblagevolgorde te sturen, verhoogt de efficiency en productiekwaliteit, waardoor kostbare onnauwkeurigheden en het overdoen van werk worden geëlimineerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Faro CAM2-software beschikbaar op abonnementsbasis

19-03 Faro, leverancier van 3D-meet- en imagingoplossingen, heeft de release van de CAM2  2020-software aangekondigd.…

Automatisering

Door overtuigende virtual reality gaat alles veel sneller

27-11 Virtual reality wint aan populariteit. Steeds meer maakbedrijven weten de technologie te vinden en…

Toeleveren

Faro organiseert New Technology Day

06-11 Op donderdag 21 november 2019 organiseert Faro Benelux in Rotterdam een Open House voor…

Toeleveren

Scannen op basis van gestructureerd licht

10-09 Faro introduceert Cobalt Design, een productlijn van scanners op basis van gestructureerd licht. Deze…

Toeleveren

3D-scanner zorgt voor interne logistiek zonder conflicten

12-06 Door steeds grotere en complexere projecten op het gebied van interne logistiek werd het…

Automatisering

Faro introduceert CAM2 2019 meetsoftware

07-06 Faro introduceert het CAM2 2019 platform voor meetsoftware. Dit is speciaal ontworpen om gebruikers…

Automatisering

Naadloze scan naar CAD software-oplossing

25-03 Faro Benelux presenteert op Machineering haar nieuwste technologieën en branchespecifieke software-oplossingen op het gebied…

Werkplaatstechniek

Coenradie gastheer Faro Technology Roadshow

21-11 Op donderdag 29 november 2018 komt Faro Benelux met haar Technology Roadshow naar Ingenieursbureau…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X