Fastems integreert steeds meer AGV’s en AMR’s voor CNC-automatisering

Het aantal CNC-automatiseringsoplossingen van Fastems met behulp van automatisch geleidevoertuigen (AGV) of autonome mobiele robots (AMR) is sterk toegenomen en de vraag blijft stijgen.

Het gemeenschappelijke doel van alle AGV-projecten is tijdige, veilige en economische overdracht van productie-items. Fastems ontwikkelt actief manieren om deze technologieën efficiënt te gebruiken met CNC-automatisering.

De meeste typische AGV-toepassingen omvatten materiaal handling, het leveren van gereedschappen aan machines en het verplaatsen van bewerkingspalets tussen fases in het productieproces. Het gemeenschappelijke doel van alle AGV-projecten is tijdige, veilige en economische overdracht van productie-items en Fastems ontwikkelt actief manieren om deze technologieën efficiënt te gebruiken met CNC-automatisering.

Minder buffergroottes

“Tegenwoordig gebruiken de meeste van onze klantindustrieën op de een of andere manier AGV’s of AMR’s. Of het nu gaat om lucht- en ruimtevaart, defensie, machinebouw, medische of onderaanneming, er zijn geautomatiseerde voertuigen in veel productieruimten”, zegt Mika Laitinen, Solution Sales Director bij Fastems. “Als het gaat om CNC-automatisering en AGV’s of AMR’s, kunnen ze van grote hulp zijn bij het verminderen van handmatige overdrachten en vorkheftruckoperaties, het verminderen van buffergroottes, het verhogen van het automatiseringsniveau en het voorspelbaarder en reproduceerbaarder maken van de productiestroom.”

Meer intelligentie

Fastems’ Manufacturing Management Software (MMS) biedt meer intelligentie voor AGV-gebruik door toezicht te houden op alle productieorders en -middelen en elk stukje van deze complexe puzzel te plannen voor tijdige leveringen aan klanten. In de praktijk plant MMS de productie op basis van klantorders en beschikbare productiemiddelen zoals werktuigmachines, snijgereedschappen en grondstoffen, waarna de fleetmanagementsoftware van de AGV wordt aangespoord om de juiste overdrachten op het juiste moment uit te voeren.

Just-in-time

“We kunnen ervoor zorgen dat alle AGV-transfers just-in-time gebeuren”, zegt Laitinen. “De voordelen zijn onder meer kleinere bufferopslaggroottes tussen procesfasen en werknemers die van tevoren de juiste productiemiddelen kunnen voorbereiden om de wachttijden van machines te verkorten. En wanneer het onverwachte gebeurt, zoals een gereedschap dat vermist raakt, een dringende klantorder binnenkomt of een machine kapot gaat, past MMS de productie aan – inclusief de AGV-bewegingen zodat de meest urgente klussen nog steeds op tijd worden uitgevoerd en alle benodigde middelen aanwezig zijn wanneer dat nodig is.”

Naast leveringen aan klanten heeft Fastems meerdere R&D-projecten onderhanden om de meest productieve en economische manieren van AGV- en AMR-gebruik in CNC-automatisering te begrijpen en te vinden. De scope van het onderzoek omvat niet alleen de huidige klanttoepassingen, maar kijkt ook verder verder. Met interfaces die al zijn gemaakt voor verschillende AGV-softwareprogramma’s voor wagenparkbeheer en een intern interfaceteam, kan Fastems elk AGV-merk naar keuze van de klant integreren.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Fastems perfectioneert high-mix CNC-productie

25-09 De Flexible Pallet Tower FPT 1000 was een van de nieuwe automatiseringssystemen op de…

Transport en Logistiek

Tot drie ton laadvermogen voor Stäubli’s compacte AGV

12-07 Het doel van Stäubli was om een compacte AGV te ontwikkelen waarvan het hoge…

Automatisering

Kumatech en SafanDarley tonen totaaloplossing

11-04 De E-Brake 35T-1250 Premium kantbank vormt de basis van de SafanDarley E-Brake Mini Cell.…

Transport en Logistiek

Workshop over inzet AGV’s en mobiele robots

29-03 Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van…

Transport en Logistiek

Handvatten voor inzet AGV’s en mobiele robots

20-03 Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van…

Automatisering

Fastems lanceert digitale ondersteuningsservice

20-02 De digitale service is sinds januari beschikbaar voor alle huidige systemen en zal in…

Automatisering

AGV’s en software maken spuiterij efficiënter

13-02 In combinatie met de nieuwe DXQ-softwareproducten van Dürr’s Digital Factory komt de AGV goed…

Transport en Logistiek

Kumatech Highway showt mogelijkheden AGV’s

06-09 Op de highway zal Tractor Tom, die pallets vanaf een bokje oppakt, en Pallet…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?