Fastems integreert steeds meer AGV’s en AMR’s voor CNC-automatisering

Het aantal CNC-automatiseringsoplossingen van Fastems met behulp van automatisch geleidevoertuigen (AGV) of autonome mobiele robots (AMR) is sterk toegenomen en de vraag blijft stijgen.

Het gemeenschappelijke doel van alle AGV-projecten is tijdige, veilige en economische overdracht van productie-items. Fastems ontwikkelt actief manieren om deze technologieën efficiënt te gebruiken met CNC-automatisering.

De meeste typische AGV-toepassingen omvatten materiaal handling, het leveren van gereedschappen aan machines en het verplaatsen van bewerkingspalets tussen fases in het productieproces. Het gemeenschappelijke doel van alle AGV-projecten is tijdige, veilige en economische overdracht van productie-items en Fastems ontwikkelt actief manieren om deze technologieën efficiënt te gebruiken met CNC-automatisering.

Minder buffergroottes

“Tegenwoordig gebruiken de meeste van onze klantindustrieën op de een of andere manier AGV’s of AMR’s. Of het nu gaat om lucht- en ruimtevaart, defensie, machinebouw, medische of onderaanneming, er zijn geautomatiseerde voertuigen in veel productieruimten”, zegt Mika Laitinen, Solution Sales Director bij Fastems. “Als het gaat om CNC-automatisering en AGV’s of AMR’s, kunnen ze van grote hulp zijn bij het verminderen van handmatige overdrachten en vorkheftruckoperaties, het verminderen van buffergroottes, het verhogen van het automatiseringsniveau en het voorspelbaarder en reproduceerbaarder maken van de productiestroom.”

Meer intelligentie

Fastems’ Manufacturing Management Software (MMS) biedt meer intelligentie voor AGV-gebruik door toezicht te houden op alle productieorders en -middelen en elk stukje van deze complexe puzzel te plannen voor tijdige leveringen aan klanten. In de praktijk plant MMS de productie op basis van klantorders en beschikbare productiemiddelen zoals werktuigmachines, snijgereedschappen en grondstoffen, waarna de fleetmanagementsoftware van de AGV wordt aangespoord om de juiste overdrachten op het juiste moment uit te voeren.

Just-in-time

“We kunnen ervoor zorgen dat alle AGV-transfers just-in-time gebeuren”, zegt Laitinen. “De voordelen zijn onder meer kleinere bufferopslaggroottes tussen procesfasen en werknemers die van tevoren de juiste productiemiddelen kunnen voorbereiden om de wachttijden van machines te verkorten. En wanneer het onverwachte gebeurt, zoals een gereedschap dat vermist raakt, een dringende klantorder binnenkomt of een machine kapot gaat, past MMS de productie aan – inclusief de AGV-bewegingen zodat de meest urgente klussen nog steeds op tijd worden uitgevoerd en alle benodigde middelen aanwezig zijn wanneer dat nodig is.”

Naast leveringen aan klanten heeft Fastems meerdere R&D-projecten onderhanden om de meest productieve en economische manieren van AGV- en AMR-gebruik in CNC-automatisering te begrijpen en te vinden. De scope van het onderzoek omvat niet alleen de huidige klanttoepassingen, maar kijkt ook verder verder. Met interfaces die al zijn gemaakt voor verschillende AGV-softwareprogramma’s voor wagenparkbeheer en een intern interfaceteam, kan Fastems elk AGV-merk naar keuze van de klant integreren.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Kumatech Highway showt mogelijkheden AGV’s

06-09 Op de highway zal Tractor Tom, die pallets vanaf een bokje oppakt, en Pallet…

Automatisering

Fastems publiceert gids voor flexibel automatiseren

26-04 De gids, die beschikbaar is op de website van de leverancier van geautomatiseerde productie-oplossingen,…

Plaatbewerking

Prominente rol voor Tractor Tom AGV’s in logistieke concept MCM

24-03 Het eerste wat opvalt bij MCM (Machine Constructies Marknesse) is de duidelijke scheiding tussen…

Plaatbewerking

VD Leegte Metaal wil af van uitslaan producten

27-01 Dit vergt nog wel het een en ander, want 70 tot 80 procent van…

Bedrijf en Economie

Fastems levert laserreinigingsrobot aan F-35 Lightning II montagelijn

22-12 Fastems levert twee Automated Structure Laser Cleaner (AutoSLC) systemen voor de vleugelmontagelijn van de…

Featured

247TailorSteel doet er alles aan om op tijd te blijven leveren

22-04 Hoewel ook bij de medewerkers van 247TailorSteel het dagelijks leven door het coronavirus op…

Automatisering

Jack, Tom en John brengen de orders geautomatiseerd door de fabriek

10-03 Kumatech-directeur Willem Kuunders is er nog altijd van overtuigd dat volledige automatisering van het…

Automatisering

Otto fleetmanager laat zelfrijdende voertuigen (samen)werken

05-03 Self Driving Vehicles (SDV’s), de nieuwe generatie AGV’s, rukken langzaam maar zeker op in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X