Fastems publiceert gids voor flexibel automatiseren

Fastems heeft een gratis te downloaden gids voor flexibele automatisering uitgebracht. Hierin wordt uitgelegd hoe een optimaal geautomatiseerde werktuigmachine even goed kan presteren als drie machines die niet maximaal worden benut.

De gids van Fastems gaat nader in op de zes belangrijkste knelpunten die aan productie-efficiency in de weg staan.

De gids, die beschikbaar is op de website van de leverancier van geautomatiseerde productie-oplossingen, gaat nader in op de zes belangrijkste knelpunten die aan productie-efficiency in de weg staan: de productieplanning, de set-up voor het starten van de productie, het beheer van de snijgereedschappen, het verplaatsen en beladen tussen bewerkingsfases, kwaliteit en traceability en werktuigmachines. Fastems licht de informatie die in de gids staat ook toe in het webinar ‘Six Solution Blocks for Small Batch Manufacturers’.

Prestaties optimaliseren

Bij een gemiddelde toeleverancier kan machineoptimalisatie – of het gebrek hieraan – het succes van de producent flink belemmeren. Niet geautomatiseerde machines draaien gemiddeld 7,2 spindeluren per dag, dat is 30 procent van de beschikbare capaciteit. Met Flexibel Manufacturing Systems (FMS) kunnen gemiddeld wel 21,6 spindeluren per dag worden gehaald, ofwel een optimalisatie van 90 procent.

De automatiseringsgids en het webinar leggen meer gedetailleerd uit hoe producenten hun prestaties kunnen optimaliseren. Machines bij toeleveranciers worden om verschillende redenen niet optimaal gebruikt. Een paar redenen zijn min of meer universeel: de spindel draait niet tijdens het instellen, materialen en gereedschappen zijn niet precies op tijd beschikbaar als ze nodig zijn, inefficiënte planning resulteert in stilstandtijden, spoedorders verstoren het proces, storingen aan machines. Verder, als een toeleverancier er niet op is ingericht om ook in de avond en de nacht te produceren, beperkt hij het aantal spindeluren aanzienlijk.

In de gids benoemt Fastems drie sleutels voor het realiseren van een hoge benuttingsgraad van de machines: maak de productieplanning en uitvoering intelligent, automatiseer de hardware om overdag en ‘s nachts te kunnen werken en maakt het proces reproduceerbaar.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Fastems levert laserreinigingsrobot aan F-35 Lightning II montagelijn

22-12 Fastems levert twee Automated Structure Laser Cleaner (AutoSLC) systemen voor de vleugelmontagelijn van de…

Featured

Halter CNC Automation en Fastems bundelen krachten

12-09 Halter CNC Automation uit Hoevelaken en Fastems uit Finland starten een joint venture. Onderdelen…

Automatisering

Automatisering geeft productieproces een noodzakelijke fitnesskuur

29-08 De toenemende drang naar digitalisering, het tekort aan vakkrachten, maar ook de groeiende kwaliteitseisen…

Automatisering

Prominente plek voor Halter op Quo Vadis Automation event van Fastems

21-05 Fastems Systems organiseert op 20 en 21 juni het Quo Vadis Automation event. Verspanende…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X