Flevo Engineers schakelt sneller met IronCAD

Bedrijven die klantspecifieke producten ontwikkelen, willen tegenwoordig snel kunnen schakelen. “De klant verwacht tegenwoordig dat je snel een concept voor kunt leggen dat er ook nog realistisch uitziet, zodat hij direct iets aan zijn opdrachtgever kan laten zien. Als constructeurs werken wij daarom met IronCAD; een CAD pakket waarmee je snel kunt moduleren, zonder veel voorwerk.” Die ervaring deelt Tonny Lagendijk van Flevo Engineers uit Emmeloord. IronCAD is vooral bekend in de VS en Canada  maar wint door de snelle en overzichtelijke manier van werken ook aan populariteit in Europa.

Ingenieursbureau Flevo Engineers is gespecialiseerd in machinebouw en verzorgt zowel de volledige ontwikkeling als ook de realisatie voor de klant. Het bureau voert ontwerp- en krachtberekeningen uit, inclusief FEA analyses/berekeningen. Binnen het bureau worden hoge eisen gesteld aan veiligheid, bedrijfszekerheid, functionaliteit, gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid van de installaties en machines. Daarnaast is vooral snel reageren en een goed voorstel neerleggen een eis. Daarmee heeft Flevo Engineers in korte tijd een goede naam opgebouwd en neemt het aantal opdrachten jaarlijks toe. Zo heeft het bureau al meerdere projecten gerealiseerd voor onder meer land- en tuinbouw, offshore, kranenbouw, en machinebouw in het algemeen.

Snel moduleren
Vanaf de start van Flevo Engineers vier jaar geleden, werkt het bureau met IronCAD. Tonny Lagendijk: “Dit 3D CAD pakket werkt snel en gebruiksvriendelijk. Met IronCAD kan je razendsnel moduleren, zonder veel voorwerk. Dat komt door de intuïtieve en overzichtelijke interface, waarmee je volgens het drag-and-drop principe snel een onderdeel of samenstelling uit kunt werken in 2D of 3D. IronCAD genereert automatisch 2D werktekeningen, doorsnedes en details, die gekoppeld blijven aan het 3D model. Wijzigingen in het 3D model worden automatisch aangepast in alle 2D werktekeningen, inclusief maatvoeringen, details en doorsnedes. Daarmee kunnen we snel schakelen.”

Korte leercurve
Lagendijk gebruikte IronCAD ook al bij zijn voormalige werkgever: “Ik zocht toen een gebruiksvriendelijk pakket met voldoende functionaliteit, maar geen systeem waarvan je maar 10% nodig hebt. Bij de bekende pakketten vond ik niet wat ik zocht. Wel in IronCAD. Daar had ik dus al veel ervaring mee toen ik met Flevo Engineers begon. De korte leercurve is ook een belangrijke USP van IronCAD. Nieuwe medewerkers, ook uitzendkrachten, kunnen er snel mee aan de slag.”

Open datastructuur
IronCAD heeft bovendien een open datastructuur, waardoor je ook CAD data van derden kan importeren en verder bewerken. Met de PreCAM module kun je Catia, Inventor, SolidWorks, Pro-E, et cetera bestanden, zowel ACIS als Parasolid, inlezen en exporteren naar een ander bestandsformaat. CAD designers en CAM specialisten krijgen daarmee de mogelijkheid bestanden te im- en exporteren zonder dat ze over een licentie voor meerdere CAD systemen hoeven te beschikken. Lagendijk: “IronCAD is daarmee zeer geschikt voor iedereen die iets doet met machinebouw, staalbouw constructies, maar ook interieurbouwers, winkelinrichters et cetera.”

Triball
Lagendijk: “Eén van de tools waarmee je snel kunt werken is triball. Dat is een door IronCAD gepatenteerde multifunctionele tool waarmee je snel en gemakkelijk onderdelen kan verplaatsen, kopiëren en oriënteren. IronCAD is voor ons de kortste weg van idee tot eindproduct.”

Fotorealistische presentaties
Om snel renderingen in een hoge kwaliteit te kunnen genereren heeft IronCAD KeyShot in de software geïntegreerd. KeyShot is een volledig CPU-gebaseerde 3D render applicatie, waarmee 3D modellen direct kunnen worden gerenderd naar gelikte fotorealistische presentaties.
IronCAD wordt in Nederland en België geleverd en ondersteund door Landré, leverancier van productietechnologiën voor de maakindustrie. IronCAD heeft al meer dan 250.000 gebruikers voornamelijk in USA en Canada en wordt in Nederland door steeds meer constructeurs, ontwerpers en maakbedrijven ingezet.

VCA dubbel ster certificering
Flevo Engineers heeft onlangs zijn VCA dubbel ster bedrijfscertificering behaald. Het engineering/machinebouwbedrijf is een van de weinige bedrijven in Noordoostpolder en omgeving met een  dubbelster. Veel bedrijven besteden opdrachten uit aan aannemers. Wanneer de aannemer VCA gecertificeerd is, dan mag de opdrachtgever erop vertrouwen dat de werkzaamheden de veiligheid, gezondheid en het milieu (VGM) niet in gevaar brengen. Tevens tonen aannemers met een VCA gecertificeerd bedrijf aan dat zij hun VGM beheersysteem op orde hebben.  Organisaties met een VCA certificaat voldoen in de praktijk aan belangrijke Arbowet- en regelgeving, worden periodiek onafhankelijk getoetst en dragen gestructureerd zorg voor VGM zaken.
VCA dubbelster betekent dat Flevo Engineers fungeert als hoofdaannemer in een project en daarbij  onderaannemers mag inschakelen. Tonny Lagendijk van Flevo Engineers:  “Klanten die ons inhuren weten zich verzekerd van een veilige werkomgeving voor opdrachtgever en opdrachtnemer. De behoefte daaraan zal alleen maar toenemen in de toekomst. Deze certificering opent deuren bij bedrijven die anders voor ons gesloten bleven.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Automatisering

Gebrema realiseert kortere doorlooptijden met VISI CADCAM voor vijfassig frezen

01-03 De gereedschapsmakerij van Gebrema is uitgerust met een geavanceerd machinepark. Hier worden de matrijzen…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021