Frans van Lierop nieuwe topman NTS Group

Frans van Lierop (57) zal per 1 mei aantreden als nieuwe CEO van NTS Group uit Eindhoven, eerstelijnstoeleverancier van de hightechmaakindustrie.

Frans van Lierop wordt de nieuwe CEO van NTS Group: “De groeikansen van NTS zijn enorm en uitdagend tegelijk.”

Hij neemt de taken over van CFO Ed van der Sluijs die de CEO-rol op ad interim basis vervult sinds het vertrek van voormalig bestuurder Tjarko Bouman eind vorig jaar. Van Lierop en Van der Sluijs vormen vanaf 1 mei het dagelijks Bestuur van NTS.

ASML

Frans van Lierop stapt over van chipmachinefabrikant ASML waar hij meer dan 27 jaar werkzaam is geweest in diverse (senior) managementposities. Momenteel is hij Senior Vice President Sourcing and Supply Chain – Mechatronics/Mechanics.

IJzersterke combinatie

De broers Wintermans, de familie achter NTS, zijn zeer verheugd met de komst van Van Lierop als CEO. “Hij kent onze business en de toeleveringsketen van de hightech maakindustrie door en door. Met Frans als CEO en Ed van der Sluijs als CFO, beschikken we straks over een ijzersterke combinatie die samen met het team in staat zal zijn om op een kwalitatieve manier met onze klanten mee te groeien en de onderneming verder uit te bouwen.”

Mondiale top

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van NTS, Roelof Hendriks, voegt eraan toe: “NTS heeft zich ontwikkeld tot prominente speler in de mondiale top van de semiconductor en analytische nichemarkt waarin zij actief is. We zien de toekomst met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet.”

Groeikansen

Frans van Lierop zelf voegt hieraan toe: “Ik maak de overstap van ASML, de innovatie leider in de semiconductor industrie, naar een ander prachtig en succesvol ketenbedrijf in de hightechsector: NTS. De groeikansen van NTS zijn enorm en uitdagend tegelijk. Het fundament ligt er, de marktpositie en strategie zijn uitgekristalliseerd. Ik zie ernaar uit om leiding te gaan geven aan een zeer gecommitteerd team en de resultaten conform plan en verwachtingen te stuwen naar nieuwe hoogten, geheel in lijn met de behoeften van de klanten van NTS.”

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

NTS-Group overstijgt eigen verwachtingen

16-05 CEO Tjarko Bouman kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Het was over de volle…

Toeleveren

‘Unieke Nederlandse maakindustrie kan wereld ook in toekomst blijven bedienen’

04-08 Via het Youtube kanaal van NTS kan het webinar ‘Meesters in de Maakindustrie’ worden…

Toeleveren

Tjarko Bouman nieuwe ceo NTS-Group

27-05 Tjarko Bouman (49) zal per 1 augustus in dienst treden als ceo van NTS-Group…

3D

K3D-AddFab schaalt 3D metaalprinten op voor hightech- en luchtvaart

17-04 In 2013 was AddLab in Eindhoven een van de eerste open innovatiecentra voor 3D…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?