Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

We zijn alweer een tijdje onderweg in 2022, maar ik neem jullie graag nog even mee naar het prilste begin van dit nieuwe jaar. De klok nadert twaalf uur middernacht en ik sta hardop af te tellen. Niet ongewoon, omdat de dag van 31 december richting 1 januari schrijdt. Wat het bijzonder maakt is de locatie, Jeddah/Saoudi Arabië, én het gezelschap waarin ik verkeer, het complete DDW Rallyteam dat deelneemt aan Parijs Dakar 2022. De start van een jongensdroom die in vervulling gaat. Ik ben uitgenodigd om onderdeel te zijn van het volgteam van DDW, dat deelneemt aan de Truckers-categorie tijdens de legendarische woestijnrace.

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse

Al een tijdje volgde ik ‘Dakar’ op een afstandje met meer dan gemiddelde interesse. Zo’n vijf jaar geleden werden we met De Cromvoirtse sponsor van het Rallyteam uit Schaijk. Dat begon klein, met ‘wat metaalwerk’ dat we voor het team deden, maar het groeide al snel uit tot een groter partnership. We hadden al eens samen een klantendag georganiseerd om de Rally te ervaren, waarbij ik terloops een balletje opgooide dat meerijden in de volgkaravaan me nog van een andere orde zou lijken.

En voor ik het wist stond ik daar ineens, met mijn voeten in het woestijnzand, onderdeel van het ‘kleine bedrijfje’ voor een paar weken. We hadden er al een week stevige voorbereiding op locatie opzitten, want zeker bij deze tak van sport geldt, een goed begin is meer dan het halve werk. ‘Samen Dakar doen’ is meer dan alleen de driver, de navigator en de mechanic op de truck. Het is een geoliede machine van sleutelen en repareren, tijdens de race en tot diep, diep in de nacht en van catering tot en met social media.

De finish halen was van tevoren het belangrijkste doel. Met een hele mooie eervolle 17e plaats van de 57 gestarte trucks bleek dat zeker geen fata morgana. Maar de grootste winst van het totaal 4000 kilometer lange avontuur was voor mij wat ik er van geleerd heb. Dat je erg veel kunt bereiken als team als je een enorme focus hebt, een duidelijk gezamenlijk doel. Waardoor je grenzen verlegt, het uiterste uit elkaar haalt. Niet om op een Bezos manier te laten zien ‘wie de grootste heeft’, maar elkaar en anderen helpen. Om dát mee naar huis te mogen nemen is groots en onbetaalbaar en er hoefde niet eens een brug voor te worden afgebroken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

24-10 Gas- en energiekosten die door het dak gaan komen bij particulieren én MKB’ers ijzingwekkend…

Columns

Zo kan het ook….

05-09 Hun bedrijf waren ze bijna 25 jaar geleden begonnen in de schuur van het…

TechnishowNieuws

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Columns

Prutsen in de schuure

16-06 Door projectleiders word je wel eens gevraagd hoelang een ontwikkelproces gaat duren. Wat mij…

Columns

Ophoepelen

23-05 Via een gezamenlijke kennis sprak ik uitvoerig met Jan. Een daaropvolgende kennismaking met Ben…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

11-05 Het is bijna niet te bevatten wat er allemaal gebeurd is de afgelopen 40…

Columns

Beste Chris,

25-04 We kregen een aantal biedingen maar de beslissing om door te zetten, kon hij…

Columns

Vakmanschap of groene knop?

05-04 Er is een punt waarop de toleranties zo krap worden of dat materiaal zo…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen