Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Wandelend over de plaatselijke vrijmarkt krijg je met Koningsdag een mooi beeld van de huidige staat van Nederland. De grote diversiteit aan mensen en spulletjes laat zien dat anno 2022 sommigen hun welvaart zelfs aan de straatstenen niet kwijt kunnen, daar waar anderen hun slag hopen te slaan om het leven wat aangenamer te maken. Levensverhalen op kleedjes trekken aan mij voorbij. Jong en oud roepen je enthousiast toe dat je hun unieke aanbod niet kunt laten gaan. Herinneringen vallen hier als een nostalgisch oranje kleed over je heen. 20, 30, 40 jaar terug in de tijd, wauw, zo lang bestaan we binnenkort in ons jubileumjaar bij De Cromvoirtse.

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse

Het is bijna niet te bevatten wat er allemaal gebeurd is de afgelopen 40 jaar. Want wat hebben we veel gemaakt, wat is er veel veranderd en wat is het allemaal snel gegaan! Dan zou je bijna vergeten zo nu en dan stil te staan bij wat je samen allemaal bereikt hebt. Sinds ons vorige jubileum, 5 jaar geleden, hebben we mooie stappen in de productie gemaakt. De capaciteit is uitgebreid met geautomatiseerde opslagtorens. Later dit jaar is het al zover dat een AGV compleet zelfstandig alle materialen verplaatst tot bij de machines voor productie. Daar komt dus geen mens meer aan te pas!

Ook in het maakproces hebben we niet stilgezeten. We investeerden in mensen, machines, automatisering en robotisering. Instel- en programmeertijden werden drastisch korter. De mogelijkheden om kleine series efficiënt te maken werden groter. Metalen die onze kantrobot kan verwerken werden, dankzij de gepatenteerde grip van leverancier LVD, steeds langer. En ook in onze fabriek in Nuth wordt de capaciteit weer uitgebreid. Daar krijgen we een tweede waterstraalsnijmachine. Benieuwd waar dit de komende tientallen jaren allemaal naar toe gaat…

‘Meneer, menéér, dié is twee euro en nog van m’n opa geweest!’ Het salestalentje van amper 10 jaar kijkt me verwachtingsvol vanachter zijn kraam aan. Ik zie een prachtig oud stuk gereedschap in mijn hand, dat ik blijkbaar in gedachten verzonken gepakt heb. ‘Die worden zo niet meer gemaakt, dus doe mij die maar’, zeg ik triomfantelijk. Nog enigszins verdwaasd loop ik ons 40-jarig jubileumfeestje tegemoet. Dat zullen we op 21 mei vieren, samen met al onze medewerkers en relaties. Vol trots zeg ik nu al tegen mezelf, denk eraan Ronnie, zo’n mooie herinnering aan deze gedenkwaardige dag, die maken we maar één keer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Han van Rijn houdt overname-spreekuur op TechniShow

29-01 Han van Rijn begeleidt al meer dan 30 jaar ondernemers in de technische sector…

Columns

Vrijdag vrij!

18-12 Het jaar 2023 was voor veel ondernemers een bewogen jaar. De coronaperiode ligt achter…

Columns

Een coach

25-10 Het bleek een gouden greep. Inmiddels had hij een groot bedrijfspand en dertig medewerkers.…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

23-10 Maar voordat u het hier ook niet meer kunt bevatten, laat ik eerst even…

Columns

Belastingdienst

19-09 Ooit had hij het bedrijf overgenomen en van een traditionele verspaner omgebouwd tot een…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

18-07 Het ligt er natuurlijk megatondik bovenop wat het doel is van deze speciale open…

Columns

Vakantie

17-07 De maanden van mindere omzet en orderintake zijn begonnen. Klanten betalen wat later, want…

Columns

Bellen

19-06 Angst voor het onbekende en angst voor weinig interesse in zijn bedrijf en daardoor…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?