Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

U kunt het ongetwijfeld al van mijlenver aan zien komen waar ik het deze keer over ga hebben in mijn column. Daar kunnen we immers niet omheen. Bovendien heb ik het de vorige keer op deze plek ook nog eens aan u voorspelt; er gaat iets met de naam van ons zusterbedrijf Felix Philips gebeuren. En wat denkt u, het is uitgekomen! Sinds kort staat namelijk op ons pand in Nuth ook de naam van De Cromvoirtse. Voordat ik mezelf hiermee tot meestervoorspeller bombardeer moet ik er meteen aan toevoegen dat mijn andere voorspelling van de vorige keer direct de ijskast in kan. Want door al die historische gebeurtenissen de laatste tijd kijkt heel Nederland juist veel meer tv dan ik ooit heb kunnen bedenken!

Toch wil ik op deze plaats juist niet teveel terugkijken, want er zijn al genoeg zorgen over morgen. Voor iedereen, dus ook voor ons. Ik wil graag vooruitkijken, want ik ben een positief mens en ik geloof erin dat het werkt om elkaar vooral perspectief te geven. Daarbij heb ik geen routekaart, geen medicijn, geen recept, zeker geen wondermiddel en zelfs niet persé een stip aan de horizon voor u. Wat ik wel heb is iets dat voor mij werkt. Ik moest eraan denken op het moment dat ik het gekke zinnetje tegen mijn dochter zei, toen zij weer eens vastliep met haar veel teveel online (t)huiswerk; ‘Een olifant eet je ook in stukjes. Stap voor stap gaan we hier uitkomen, visualiseer het, dat zal ons helpen.’

Dus ik heb een klein voorbeeld voor u. In april kregen we eindelijk onze nieuwe waterstraalsnijmachine binnen. Een investering die we al tijdje terug deden en waar we door al dat ‘gedoe’ ondertussen extra naar uitkeken. Dus mijn hart maakte een sprongetje toen hij vol verwachting in Nuth bij ons op de stoep stond. Het is een machine die zijn werk doet door water dat onder hoge druk staat, hoe symbolisch wil je het hebben? De machine is zeer welkom en zal zeker zijn bijdrage gaan leveren om het hoofd boven water te houden. Hij past naadloos in ons machinepark, levert mooie gladde snijranden af én, waar wij heel blij van worden, hij werkt bijzonder nauwkeurig. Zorg dus dat u stappen blijft maken. En wat ons betreft kunnen we dan zo snel mogelijk naar een anderhalve nanometer economie.

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Begin of einde?

19-10 Eindelijk weg uit dat oude pand en werken aan de toekomst in een mooi…

Columns

Is een Digital Twin wel van toegevoegde waarde?

22-09 De mogelijkheden van een Digital Twin gaan veel verder dan die van CAD/CAM-pakketten. Om…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Columns

Klein maar fijn

13-09 Bij een van zijn projecten kon hij niet voorkomen dat hij vier medewerkers, die…

Columns

Afscheid

12-07 Al vrij snel kwam een buitenlandse strategische koper met een heel mooi bod. Ook…

Plaatbewerking

Samen zijn we sterker

16-06 Ze doen het op hun eigen manier, maar er is ook een duidelijke overeenkomst:…

Plaatbewerking

Janwillem Verschuuren, nieuwe voorzitter NEVAT GPI

15-06 Dat netwerken gebeurt volop bij GPI. Juist daarom heeft Janwillem Verschuuren, mede-eigenaar van De…

Personeel en Opleiding

Monteurs uitgezonderd van quarantaineplicht

02-06 De Eerste Kamer heeft onlangs ingestemd met een wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X