Galvano Hengelo verhuisd naar nieuwe locatie

0

Galvano Hengelo is verhuisd naar een nieuw bedrijfspand. Tegelijk met de verhuizing zijn ook een nieuwe huisstijl en logo en een nieuwe website in gebruik genomen.

Het bedrijf is nu gevestigd in een gloednieuw ‘stand-der-techniek galvaniseerbedrijf’ aan de Scandinaviëlaan in Hengelo, pal naast haar grootste klant Eaton. Zoals de naam al zegt is Galvano Hengelo gespecialiseerd in galvaniseren: het langs elektrolytische weg aanbrengen van metaallagen en daarmee verbeteren van de eigenschappen van het basismetaal zoals op het gebied van elektrische geleiding of corrosiewering. Galvano Hengelo houdt zich voornamelijk bezig met metaaldeklagen voor functionele en technische toepassingen in het hogere marktsegment.

De Twentse galvaniseerder levert aan diverse sectoren van de maakindustrie in Nederland en diverse andere EU-landen waaronder Duitsland en Denemarken. De markten waarvoor men levert zijn onder andere: elektrotechniek (Eaton), radartechnologie (Thales/Norma), food-industrie (Stork Veco), automotive (Bons & Evers, Power Packer), wind-energie (MillPart) en telecom (Schoeller).

Galvano Hengelo beschikt over vier moderne PLC-gestuurde galvaniseerautomaten en een tweetal handbediende reeksen. X-Ray (röntgen) laagdiktemetingen zijn standaard en daarnaast beschikt het bedrijf over een laboratorium voor badanalyses, procesontwikkeling en corrosieonderzoek (o.a. zoutsproei test).