Henkel verbetert voorbehandeling metalen

0

Henkel heeft een nieuw procesbesturingssysteem geïntroduceerd, dat de voorbehandeling van metalen verbetert. Deze Bonderite E-CO digital multi-channel (DMC) controller zorgt volgens Henkel in combinatie met de New Generation Conversion coatings (NGC) voor metalen substraten voor maximale corrosiebescherming en duurzaamheid bij zo laag mogelijke totale proceskosten.

Met Bonderite E-CO DMC kunnen gebruikers complexe metaalvoorbehandelingslijnen met wel vijftien of meer processtappen besturen. Het omvat een intuïtieve touch screen PLC interface en ondersteunt volledig gedigitaliseerde procescontrole met flexibele communicatie en de noodzakelijke functionaliteit om alles op afstand te kunnen bedienen. Dankzij de open architectuur is het systeem makkelijk te integreren in de bestaande processen van de klanten.

Bonderite E-CO DMC minimaliseert het gebruik van chemicaliën, water en stroom en verspilling. Aanvullend voorkomt het systeem handwerk en daarbij de blootstelling aan chemicaliën in de metaalvoorbehandeling. Het instellen van alle installaties en processen, aanpassingen, besturing en monitoring kan efficiënt door de besturing worden gemanaged, inclusief de preparatie en het bijvullen van de baden. Het systeem kan een ongelimiteerd aantal procesparameters en toestellen besturen.

Verder is Bonderite E-CO DMC uitgerust met een intern geheugen dat alle parameterdata en gebeurtenissen opslaat voor het maken van rapporten en het bijhouden van een historische database. De uitgebreide connectiviteit van de besturing linkt het systeem makkelijk aan andere bronnen in lokale netwerken en maakt toegang op afstand vanaf tablets en smartphones mogelijk. Ook kunnen alarmen via sms of email worden gestuurd naar geselecteerde ontvangers. Het systeem onderstreept dat Henkel streeft naar het bieden van totaaloplossingen en de klanten wil ondersteunen bij het implementeren van Industrie 4.0 toepassingen.