Geha en Laverman bundelen krachten

0
640

Geha en Laverman, allebei actief in slijttechniek, gaan intensief samenwerken. Deze bundeling van krachten vormde voor de Zweedse staalgigant SSAB de aanleiding een meerderheidsaandeel in deze combi te verwerven. Het ‘nieuwe’ bedrijf gaat Geha Laverman heten, met ‘Hardox Wearparts Center’ als onderschrift.

Een van de belangrijkste producten van Geha is Hardox, een hoogwaardig slijtbestendig plaatstaal dat wordt geproduceerd door SSAB. Als officieel Hardox Wearparts leverancier levert Geha Hardox slijtdelen in Nederland maar ook daar buiten. Laverman is leverancier van slijtvaste onderdelen voor met name de recyclingbranche. Het bedrijf bedient de markt met op maat gemaakte slijtdelen, maar ook met complete custom made recyclinginstallaties en heeft gegoten slijtdelen en veel voorkomende vervangingsonderdelen voor machines en installaties op voorraad liggen zoals slaglijsten, prallplaten, en bekledingsplaten voor roterende brekers, breekplaten voor kaakbrekers en mantels/kegels voor kegelbrekers.

Geha en Laverman leverden afzonderlijk een breed scala aan producten dat overeenkomstig was maar wel naadloos aansloot; die synergie zorgt ervoor dat Geha Laverman nu als Hardox Wearparts Center een ‘one-stop-shop’ wordt voor alle mogelijke onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Het bedrijf zal een leverancier zijn van slijtvaste producten voor de sloop- en recyclingindustrie. Het nieuwe bedrijf richt zich primair op segmenten als sloop, afvalmanagement, schroot, zand en glas recycling. De handling van bulk materialen, infrastructuur en steengroeves worden ook als kernmarkten beschouwd.

Erik Bloot, directeur van Laverman: “Twee namen in plaats van één maakt je als bedrijf niet gelijk twee keer zo groot maar de bundeling van onze krachten verstevigt onze positie op de markt. Onze klanten zullen in eerste instantie weinig van het samengaan merken”.

“De kracht van onze bedrijven zit bij onze mensen. Toch voorzie ik dat binnen enkele maanden ons nu tweeëntwintig koppig verkoop- en service apparaat de klanten nog beter, nog sneller, dus nog efficiënter kan helpen”, aldus Geha directeur Theo van Schie.

Bloot vervolgt: “Naast de verbreding en de voorraad van ons leveringsprogramma heeft onze samenwerking ook een positieve invloed op de logistieke capaciteit van het bedrijf.”

Chris van Beurden, vice president van SSAB’s Wear Services EMEA, ziet de investering in Geha Laverman als een onderdeel van de strategie om de marktpositie van Hardox Wear Parts Services in Europa te verbeteren. “Geha Laverman heeft haar klanten veel te bieden en heeft een ruime expertise in huis. Het geeft ons de mogelijkheid om daarmee onze aanwezigheid in dat deel van Europa te versterken.”

Geha Laverman is nu de grootste van de meer dan honderd Hardox Wearparts Centers in veertig verschillende landen.