Geha en Laverman bundelen krachten

Geha en Laverman, allebei actief in slijttechniek, gaan intensief samenwerken. Deze bundeling van krachten vormde voor de Zweedse staalgigant SSAB de aanleiding een meerderheidsaandeel in deze combi te verwerven. Het ‘nieuwe’ bedrijf gaat Geha Laverman heten, met ‘Hardox Wearparts Center’ als onderschrift.

Een van de belangrijkste producten van Geha is Hardox, een hoogwaardig slijtbestendig plaatstaal dat wordt geproduceerd door SSAB. Als officieel Hardox Wearparts leverancier levert Geha Hardox slijtdelen in Nederland maar ook daar buiten. Laverman is leverancier van slijtvaste onderdelen voor met name de recyclingbranche. Het bedrijf bedient de markt met op maat gemaakte slijtdelen, maar ook met complete custom made recyclinginstallaties en heeft gegoten slijtdelen en veel voorkomende vervangingsonderdelen voor machines en installaties op voorraad liggen zoals slaglijsten, prallplaten, en bekledingsplaten voor roterende brekers, breekplaten voor kaakbrekers en mantels/kegels voor kegelbrekers.

Geha en Laverman leverden afzonderlijk een breed scala aan producten dat overeenkomstig was maar wel naadloos aansloot; die synergie zorgt ervoor dat Geha Laverman nu als Hardox Wearparts Center een ‘one-stop-shop’ wordt voor alle mogelijke onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Het bedrijf zal een leverancier zijn van slijtvaste producten voor de sloop- en recyclingindustrie. Het nieuwe bedrijf richt zich primair op segmenten als sloop, afvalmanagement, schroot, zand en glas recycling. De handling van bulk materialen, infrastructuur en steengroeves worden ook als kernmarkten beschouwd.

Erik Bloot, directeur van Laverman: “Twee namen in plaats van één maakt je als bedrijf niet gelijk twee keer zo groot maar de bundeling van onze krachten verstevigt onze positie op de markt. Onze klanten zullen in eerste instantie weinig van het samengaan merken”.

“De kracht van onze bedrijven zit bij onze mensen. Toch voorzie ik dat binnen enkele maanden ons nu tweeëntwintig koppig verkoop- en service apparaat de klanten nog beter, nog sneller, dus nog efficiënter kan helpen”, aldus Geha directeur Theo van Schie.

Bloot vervolgt: “Naast de verbreding en de voorraad van ons leveringsprogramma heeft onze samenwerking ook een positieve invloed op de logistieke capaciteit van het bedrijf.”

Chris van Beurden, vice president van SSAB’s Wear Services EMEA, ziet de investering in Geha Laverman als een onderdeel van de strategie om de marktpositie van Hardox Wear Parts Services in Europa te verbeteren. “Geha Laverman heeft haar klanten veel te bieden en heeft een ruime expertise in huis. Het geeft ons de mogelijkheid om daarmee onze aanwezigheid in dat deel van Europa te versterken.”

Geha Laverman is nu de grootste van de meer dan honderd Hardox Wearparts Centers in veertig verschillende landen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Materialen

Staalprijs explodeert

09-09 De staalprijzen zitten sinds een aantal weken fors in de lift en een verdere…

Plaatbewerking

Snijwerk voor verschansing

16-05 De Boer Snijbedrijf in Uitgeest heeft voor een Franse klant 24 ‘coamings’ in scheepsbouwkwaliteit…

Automatisering

Hypertherm verbetert ontwerpsoftware voor plaatstaal

29-11 Met de release van Design2Fab 6 brengt Hypertherm een update uit van haar ontwerpsoftware…

Plaatbewerking

Hypertherm wint rechtszaak tegen Chinese vervalser van slijtdelen

07-11 Hypertherm zegt een belangrijke rechtszaak over intellectueel eigendom te hebben gewonnen in China. De…

Materialen

ArcelorMittal ESP neemt nieuwe lijn voor dun plaatstaal in gebruik

30-11 Bij ArcelorMittal ESP in Geel (B) is een nieuwe productielijn voor de verwerking van…

Geen categorie

Verlengde slijtdelen Hypertherm voor snijden en gutsen

03-12 Hypertherm introduceert nieuwe verlengde slijtdelen voor zijn Powermax30-, Powermax30 XP- en Powermax45-plasmasystemen. De gepatenteerde…

Geen categorie

Sietzema Techniek klaar voor slijtvaste toekomst

07-07 Sietzema Techniek heeft onlangs zijn intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand in Gorredijk. Met…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV