Groei FMB zet door

0

De organisatoren van de 12e FMB – toeleveranciersbeurs voor de machinebouw – , die van 9 tot 11 november wordt gehouden in het Bad Salzuflen Exhibition Centre, zijn positief gestemd over de vooruitzichten van hun evenement.

Het grote aantal reserveringen is indicatief voor het feit dat de deelnemers hun doelstellingen ook al op de FMB 2015 hebben gerealiseerd. Velen van hen boekten hun stands voor 2016 al in 2015 tijdens de beurs of kort daarna. En dat betreft niet alleen exposanten die al vele jaren deelnemen aan de beurs, maar ook meer dan 15 nieuwe exposanten van de FMB 2015. Bovendien heeft de FMB diverse boekingen ontvangen van bedrijven die dit jaar voor de eerste maal aan de beurs zullen deelnemen. Het gevolg is dat de FMB ook in het 12e jaar van zijn bestaan weer kan bogen op continue groei. Sinds de eerste editie van de beurs is het aantal deelnemende bedrijven verdrievoudigd.

De exposanten bestrijken het complete spectrum van toelevering van componenten voor de machine- en installatiebouw. Aandrijf- en besturingstechniek zijn net zo goed vertegenwoordigd als montage- en handlingtechniek, metaal- en kunststofverwerkende bedrijven alsmede ervaren dienstverleners, actief in sectoren als logistiek, dienstverlening en productontwikkeling.

Ondanks de voortdurende groei van de beurs, zal het concept ook in 2016 in wezen hetzelfde blijven. Organisator Christian Enßle: “Het zwaartepunt ligt duidelijk op communicatie. FMB is de plek waar engineers, inkopers en beslissers samenkomen om een bijdrage te leveren aan intensieve discussies over mogelijke gezamenlijke projecten en om samen te werken aan het ontwikkelen van oplossingen.”

Het feit dat de beursorganisator complete servicepakketten aanbiedt, inclusief meubilair en catering, maakt de FMB tot een ideale marktplaats voor kleinere bedrijven, met name om contacten te leggen met nieuwe klanten. Marktleiders als Bosch Rexroth, Festo, igus, Lenze, SEW Eurodrive en Siemens zijn eveneens elk jaar present op de beurs, naast gezamenlijke stands van buitenlandse verenigingen, waaronder de Nederlandse Metaalunie. Het toonaangevende cluster ‘Intelligente Technische Systeme – it´s OWL’ zal uiteraard ook deelnemen aan de FMB 2016 en weer nieuwe onderzoeksresultaten presenteren waarmee bezoekers een blik wordt gegund op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de productietechnologie in het kader van Industrie 4.0.