Groei FMB zet door

De organisatoren van de 12e FMB – toeleveranciersbeurs voor de machinebouw – , die van 9 tot 11 november wordt gehouden in het Bad Salzuflen Exhibition Centre, zijn positief gestemd over de vooruitzichten van hun evenement.

Het grote aantal reserveringen is indicatief voor het feit dat de deelnemers hun doelstellingen ook al op de FMB 2015 hebben gerealiseerd. Velen van hen boekten hun stands voor 2016 al in 2015 tijdens de beurs of kort daarna. En dat betreft niet alleen exposanten die al vele jaren deelnemen aan de beurs, maar ook meer dan 15 nieuwe exposanten van de FMB 2015. Bovendien heeft de FMB diverse boekingen ontvangen van bedrijven die dit jaar voor de eerste maal aan de beurs zullen deelnemen. Het gevolg is dat de FMB ook in het 12e jaar van zijn bestaan weer kan bogen op continue groei. Sinds de eerste editie van de beurs is het aantal deelnemende bedrijven verdrievoudigd.

De exposanten bestrijken het complete spectrum van toelevering van componenten voor de machine- en installatiebouw. Aandrijf- en besturingstechniek zijn net zo goed vertegenwoordigd als montage- en handlingtechniek, metaal- en kunststofverwerkende bedrijven alsmede ervaren dienstverleners, actief in sectoren als logistiek, dienstverlening en productontwikkeling.

Ondanks de voortdurende groei van de beurs, zal het concept ook in 2016 in wezen hetzelfde blijven. Organisator Christian Enßle: “Het zwaartepunt ligt duidelijk op communicatie. FMB is de plek waar engineers, inkopers en beslissers samenkomen om een bijdrage te leveren aan intensieve discussies over mogelijke gezamenlijke projecten en om samen te werken aan het ontwikkelen van oplossingen.”

Het feit dat de beursorganisator complete servicepakketten aanbiedt, inclusief meubilair en catering, maakt de FMB tot een ideale marktplaats voor kleinere bedrijven, met name om contacten te leggen met nieuwe klanten. Marktleiders als Bosch Rexroth, Festo, igus, Lenze, SEW Eurodrive en Siemens zijn eveneens elk jaar present op de beurs, naast gezamenlijke stands van buitenlandse verenigingen, waaronder de Nederlandse Metaalunie. Het toonaangevende cluster ‘Intelligente Technische Systeme – it´s OWL’ zal uiteraard ook deelnemen aan de FMB 2016 en weer nieuwe onderzoeksresultaten presenteren waarmee bezoekers een blik wordt gegund op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de productietechnologie in het kader van Industrie 4.0.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X