Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

De federale regering en de regeringen van de deelstaten in België hebben een breed Zomerplan bekend gemaakt, dat onder andere het houden van vakbeurzen vanaf 30 juli weer mogelijk maakt.

Beeld van de vorige Machineering in 2019. Van 8-10 september zal het beurscomplex in Brussel opnieuw het decor vormen voor deze vakbeurs voor de maakindustrie en de machinebouw.

Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel met de slag om de arm dat de vaccinatiecampagne volgens plan verloopt en het aantal patiënten dat wordt opgenomen op de IC’s blijft dalen. Concreet: vanaf 30 juli kunnen er weer beurzen plaatsvinden als 7 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad en er een gunstige trend in ziekenhuisopnames merkbaar is en met een richtdrempel van 500 Covid-bedden op de IC’s.

‘Verlossend nieuws’

Het Zomerplan betekent dat technische vakbeurzen als Machineering (voor de maakindustrie en de machinebouw) in Brussel (8-10 september) en Matexpo (voor bouwmaterieel) in Kortrijk (8-12 september) kunnen doorgaan. De organisatie van de Matexpo spreekt van ‘verlossend nieuws’. “Beurzen vallen vanaf nu weer onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er een specifiek protocol van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals festivals.

Concreet: Matexpo kan de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen! En dat in alle veiligheid. Het is mogelijk dat er tegen september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. Welke maatregelen er dan eventueel moeten worden genomen, werd nog niet definitief beslist. Klassiekers zoals handgel en looprichtingen kunnen er bij zijn. Goeie ventilatie zal in elk geval belangrijk zijn.”

Het beursteam van Matexpo zet de voorbereidingen nu onverminderd voort: “Dat deze editie er misschien ietsje anders zal uitzien? Dat kan. Dit fantastische nieuws betekent echter dat de organisatie van Matexpo de voorbereidingen, die al volop gestart waren, onverminderd verder zet. Matepexpo zal het eerste grote ontmoetingsmoment zijn in de sector in bijna 2 jaar tijd. Het wordt dus in alle opzichten vooral een onvergetelijke editie!”

Nederlandse vakbeurzen

De positieve berichten uit België zijn ook hoopvol voor de Nederlandse vakbeurzen. In ons land staan direct na de zomervakantie de Nederlandse Metaaldagen (15-17 september), de Kunststoffenbeurs (15-16 september) en Materials+Eurofinish+Surface (15-16 september) in de Brabanthallen en de METAVAK (5-7 oktober) in Evenementenhal Gorinchem op het programma. De voorbereidingen voor al deze evenementen zijn ook in volle gang.

In de komende edities zal MetaalNieuws volop aandacht besteden aan de bovengenoemde Nederlandse vakbeurzen. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze Mediakaart 2021!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X