Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

De federale regering en de regeringen van de deelstaten in België hebben een breed Zomerplan bekend gemaakt, dat onder andere het houden van vakbeurzen vanaf 30 juli weer mogelijk maakt.

Beeld van de vorige Machineering in 2019. Van 8-10 september zal het beurscomplex in Brussel opnieuw het decor vormen voor deze vakbeurs voor de maakindustrie en de machinebouw.

Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel met de slag om de arm dat de vaccinatiecampagne volgens plan verloopt en het aantal patiënten dat wordt opgenomen op de IC’s blijft dalen. Concreet: vanaf 30 juli kunnen er weer beurzen plaatsvinden als 7 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad en er een gunstige trend in ziekenhuisopnames merkbaar is en met een richtdrempel van 500 Covid-bedden op de IC’s.

‘Verlossend nieuws’

Het Zomerplan betekent dat technische vakbeurzen als Machineering (voor de maakindustrie en de machinebouw) in Brussel (8-10 september) en Matexpo (voor bouwmaterieel) in Kortrijk (8-12 september) kunnen doorgaan. De organisatie van de Matexpo spreekt van ‘verlossend nieuws’. “Beurzen vallen vanaf nu weer onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er een specifiek protocol van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals festivals.

Concreet: Matexpo kan de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen! En dat in alle veiligheid. Het is mogelijk dat er tegen september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. Welke maatregelen er dan eventueel moeten worden genomen, werd nog niet definitief beslist. Klassiekers zoals handgel en looprichtingen kunnen er bij zijn. Goeie ventilatie zal in elk geval belangrijk zijn.”

Het beursteam van Matexpo zet de voorbereidingen nu onverminderd voort: “Dat deze editie er misschien ietsje anders zal uitzien? Dat kan. Dit fantastische nieuws betekent echter dat de organisatie van Matexpo de voorbereidingen, die al volop gestart waren, onverminderd verder zet. Matepexpo zal het eerste grote ontmoetingsmoment zijn in de sector in bijna 2 jaar tijd. Het wordt dus in alle opzichten vooral een onvergetelijke editie!”

Nederlandse vakbeurzen

De positieve berichten uit België zijn ook hoopvol voor de Nederlandse vakbeurzen. In ons land staan direct na de zomervakantie de Nederlandse Metaaldagen (15-17 september), de Kunststoffenbeurs (15-16 september) en Materials+Eurofinish+Surface (15-16 september) in de Brabanthallen en de METAVAK (5-7 oktober) in Evenementenhal Gorinchem op het programma. De voorbereidingen voor al deze evenementen zijn ook in volle gang.

In de komende edities zal MetaalNieuws volop aandacht besteden aan de bovengenoemde Nederlandse vakbeurzen. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze Mediakaart 2021!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen