Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

De federale regering en de regeringen van de deelstaten in België hebben een breed Zomerplan bekend gemaakt, dat onder andere het houden van vakbeurzen vanaf 30 juli weer mogelijk maakt.

Beeld van de vorige Machineering in 2019. Van 8-10 september zal het beurscomplex in Brussel opnieuw het decor vormen voor deze vakbeurs voor de maakindustrie en de machinebouw.

Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel met de slag om de arm dat de vaccinatiecampagne volgens plan verloopt en het aantal patiënten dat wordt opgenomen op de IC’s blijft dalen. Concreet: vanaf 30 juli kunnen er weer beurzen plaatsvinden als 7 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad en er een gunstige trend in ziekenhuisopnames merkbaar is en met een richtdrempel van 500 Covid-bedden op de IC’s.

‘Verlossend nieuws’

Het Zomerplan betekent dat technische vakbeurzen als Machineering (voor de maakindustrie en de machinebouw) in Brussel (8-10 september) en Matexpo (voor bouwmaterieel) in Kortrijk (8-12 september) kunnen doorgaan. De organisatie van de Matexpo spreekt van ‘verlossend nieuws’. “Beurzen vallen vanaf nu weer onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er een specifiek protocol van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals festivals.

Concreet: Matexpo kan de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen! En dat in alle veiligheid. Het is mogelijk dat er tegen september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. Welke maatregelen er dan eventueel moeten worden genomen, werd nog niet definitief beslist. Klassiekers zoals handgel en looprichtingen kunnen er bij zijn. Goeie ventilatie zal in elk geval belangrijk zijn.”

Het beursteam van Matexpo zet de voorbereidingen nu onverminderd voort: “Dat deze editie er misschien ietsje anders zal uitzien? Dat kan. Dit fantastische nieuws betekent echter dat de organisatie van Matexpo de voorbereidingen, die al volop gestart waren, onverminderd verder zet. Matepexpo zal het eerste grote ontmoetingsmoment zijn in de sector in bijna 2 jaar tijd. Het wordt dus in alle opzichten vooral een onvergetelijke editie!”

Nederlandse vakbeurzen

De positieve berichten uit België zijn ook hoopvol voor de Nederlandse vakbeurzen. In ons land staan direct na de zomervakantie de Nederlandse Metaaldagen (15-17 september), de Kunststoffenbeurs (15-16 september) en Materials+Eurofinish+Surface (15-16 september) in de Brabanthallen en de METAVAK (5-7 oktober) in Evenementenhal Gorinchem op het programma. De voorbereidingen voor al deze evenementen zijn ook in volle gang.

In de komende edities zal MetaalNieuws volop aandacht besteden aan de bovengenoemde Nederlandse vakbeurzen. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze Mediakaart 2021!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

25-09 Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

MetavakNieuws

Bescherming bij laswerkzaamheden

24-09 Er zijn diverse collecties laskleding. ProFlex4 Advanced is een high-end collectie op het gebied…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

MetavakNieuws

Beurspresentatie van Tuwi is live en virtueel

22-09 Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

MetavakNieuws

Hefmagneten voor dunne staalplaten

22-09 De werking is eenvoudig. Afhankelijk van de dikte van de staalplaat kan via een…

MetavakNieuws

Praktisch en ergonomisch: arrêteerbouten met excenterhefboom

22-09 Wanneer de gebruiker de excenterhefboom over het dode punt van de excenter beweegt, klikt…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X