Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

De federale regering en de regeringen van de deelstaten in België hebben een breed Zomerplan bekend gemaakt, dat onder andere het houden van vakbeurzen vanaf 30 juli weer mogelijk maakt.

Beeld van de vorige Machineering in 2019. Van 8-10 september zal het beurscomplex in Brussel opnieuw het decor vormen voor deze vakbeurs voor de maakindustrie en de machinebouw.

Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel met de slag om de arm dat de vaccinatiecampagne volgens plan verloopt en het aantal patiënten dat wordt opgenomen op de IC’s blijft dalen. Concreet: vanaf 30 juli kunnen er weer beurzen plaatsvinden als 7 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad en er een gunstige trend in ziekenhuisopnames merkbaar is en met een richtdrempel van 500 Covid-bedden op de IC’s.

‘Verlossend nieuws’

Het Zomerplan betekent dat technische vakbeurzen als Machineering (voor de maakindustrie en de machinebouw) in Brussel (8-10 september) en Matexpo (voor bouwmaterieel) in Kortrijk (8-12 september) kunnen doorgaan. De organisatie van de Matexpo spreekt van ‘verlossend nieuws’. “Beurzen vallen vanaf nu weer onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er een specifiek protocol van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals festivals.

Concreet: Matexpo kan de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen! En dat in alle veiligheid. Het is mogelijk dat er tegen september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. Welke maatregelen er dan eventueel moeten worden genomen, werd nog niet definitief beslist. Klassiekers zoals handgel en looprichtingen kunnen er bij zijn. Goeie ventilatie zal in elk geval belangrijk zijn.”

Het beursteam van Matexpo zet de voorbereidingen nu onverminderd voort: “Dat deze editie er misschien ietsje anders zal uitzien? Dat kan. Dit fantastische nieuws betekent echter dat de organisatie van Matexpo de voorbereidingen, die al volop gestart waren, onverminderd verder zet. Matepexpo zal het eerste grote ontmoetingsmoment zijn in de sector in bijna 2 jaar tijd. Het wordt dus in alle opzichten vooral een onvergetelijke editie!”

Nederlandse vakbeurzen

De positieve berichten uit België zijn ook hoopvol voor de Nederlandse vakbeurzen. In ons land staan direct na de zomervakantie de Nederlandse Metaaldagen (15-17 september), de Kunststoffenbeurs (15-16 september) en Materials+Eurofinish+Surface (15-16 september) in de Brabanthallen en de METAVAK (5-7 oktober) in Evenementenhal Gorinchem op het programma. De voorbereidingen voor al deze evenementen zijn ook in volle gang.

In de komende edities zal MetaalNieuws volop aandacht besteden aan de bovengenoemde Nederlandse vakbeurzen. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze Mediakaart 2021!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

19-04 Na een onzekere periode waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan,…

Oppervlaktetechniek

Materials+Eurofinish+Surface vindt plaats op 15 en 16 september

14-04 Na het gezamenlijke kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish van Mikrocentrum en VOM in 2019, sloot…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Automatisering

Mikrocentrum in de startblokken voor veilige vakbeurzen

08-02 De veiligheid voor alle bij de vakbeurzen betrokken personen staat voor Mikrocentrum en de…

Toeleveren

MIX Noordoost verplaatst naar 2022

08-02 De meest recente ontwikkelingen zoals de covid-19 varianten, de lockdown en een nog steeds…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X