Grote order voor ADK Techniek bij Hazeleger Metaalbewerking

ADK Techniek engineert en bouwt speciaalmachines voor las- en snijprocessen. Onlangs heeft het bedrijf één van de grootste opdrachten uit haar bestaan verworven. De grote order omvat de bouw van een complete productielijn voor Hazeleger Metaalbewerking in Renswoude.

ADK, vorig jaar overgenomen door Valk Welding, legt zich vooral toe op klant specifieke gemechaniseerde automatiseringsoplossingen. Met de integratie in de Valk Welding organisatie is het bedrijf ook een interessante partner geworden voor grotere bedrijven. De nieuwe productielijn voor Hazeleger Metaalbewerking is bedoeld voor het gemechaniseerd aflassen van onder andere RVS vloeistoftanks en zal deze zomer worden uitgeleverd. De lasprocessen welke hierbij worden toegepast zijn het Plasma Keyhole en Puls-Mig lasproces. Technisch adviseur Henry van Schenkhof en bedrijfsleider Arie Stam: “Projecten van een dergelijke grote omvang als die voor Hazeleger, hadden we voorheen binnen onze kleine organisatie niet kunnen realiseren. Met de integratie in de Valk Welding organisatie beschikken we over een grote engineeringsafdeling en hebben wij de beschikking over een ruime assemblage ruimte. Door de jarenlange ervaring binnen Valk Welding op het gebied van onder andere booglassen kunnen we bovendien altijd terugvallen op hun enorme kennis.”

Gemechaniseerd aflassen ‘half coils’
Henry van Schenkhof: “Ruim 85% van de geleverde machines wordt klantspecifiek gebouwd. Vaak gaat het om automatiseringsoplossingen voor specifieke productgroepen, waarbij veelal gepositioneerd en gelast moet worden. Daarin ligt de kracht van ADK Techniek. Een representatief voorbeeld vormt de levering van een geavanceerd supportsysteem voor het gemechaniseerd aflassen van zogenaamde ‘half coils’ om tanks voor het Belgische bedrijf Peruweld. Dit lassysteem bestaat uit een horizontaal en een verticaal support, beide voorzien van servomotoren om de twee lastoortsen te kunnen positioneren. Dit geavanceerde support systeem is door ADK Techniek bij de eindgebruiker geïnstalleerd en geïntegreerd op een bestaande laskolom. De besturing is tevens gekoppeld met de rollenbokken en manipulator die de half coils draaien.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Gediplomeerde lasrobotprogrammeurs

18-04 Vier docenten van het ROC van Twente en SMEOT in Hengelo en Anton Tijdink…

Oppervlaktetechniek

Robwelding showt mooie projecten tijdens Open Dagen

23-08 Robwelding werkt momenteel aan meerdere mooie projecten. De lasautomatiseringsspecialist in Dodewaard laat dit zien…

Automatisering

AWL wil groeien naar 100 miljoen omzet

27-01 Hans Velten is per 1 januari bij AWL in dienst getreden als commercieel directeur.…

Automatisering

Kranendonk roept op tot slimmer automatiseren

05-12 Kranendonk, het Robot Technology Centre in Tiel, heeft eind november tijdens het event ‘Gigantries!’…

Automatisering

AWL-Techniek opent vestiging in Tsjechië

06-10 De Tsjechische vestiging van AWL-Techniek is medio september feestelijk geopend. Het nieuwe hypermoderne pand…

Automatisering

Handmatig lassen of robotlassen?

08-09 Er is veel onduidelijkheid over het moment wanneer je van handmatig lassen moet overstappen…

Automatisering

Gerrit van Vlastuin lanceert nieuwe RobWelding-site

18-06 Vlastuin Group-directeur Gerrit van Vlastuin heeft de nieuwe website van RobWelding officieel gelanceerd. “Hierop…

Geen categorie

LAC wordt Open Innovatiecentrum

08-05 Het Laser Applicatie Centrum (LAC) in Enschede, specialist in laserlassen en andere laserbewerkingen, heeft…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV