Robwelding showt mooie projecten tijdens Open Dagen

0
31

Robwelding werkt momenteel aan meerdere mooie projecten. De lasautomatiseringsspecialist in Dodewaard laat dit zien tijdens twee Open Dagen op 31 augustus en 1 september.

Te zien is onder meer de Ready Robotic Cell (RRC), een kant-en-klare lasrobotcel die in verschillende formaten beschikbaar is. Hierin is een ABB-lasrobot aan één van de betere Westerse lasmachines gekoppeld. Deze lasmachine integreert Robwelding volledig in de ABB-software. RobWelding ontwerpt de cellen vooraf (met oog voor ergonomie en compactheid) en plaatst ze binnen één werkdag.

Offline programmeren
Ook Virtual Reality Programming wordt gedemonstreerd. Dit nieuwe offline programmeren betreft een combinatie van de HTC Vive Virtual Reality-bril en het ABB-programmeerprogramma Robotstudio. “Wanneer u deze bril op zet, kunt u virtueel door uw gewenste robotcel lopen. Het is echt nét alsof u op uw werkplek loopt, zelfs uw koffiekop staat op de vertrouwde plaats. Offline programmeren wordt zo realistischer, eenvoudiger en leuker”, aldus Robwelding-directeur Karel van Vlastuin. Hoewel het offline programmeren nog volop in ontwikkeling is, kan RobWelding nu al laten zien dat het veel gemakkelijker zal worden.

Mallen
Lasmallen zijn voor robotgebruikers een lastig vraagstuk. Het is bij een robotproject ook vaak de sluitpost. Vaak willen bedrijven het zelf doen om de kosten te drukken. Robwelding maakt echter mallen op maat, in alle soorten en maten. Deze mallen zijn gericht op de klantvraag en passen bij de desbetreffende grote van de serie en/of productie.

Verder laat Robwelding de mogelijkheden zien van de Destaco lasklemmen. Snelspanklemmen kunnen binnen een dag worden geleverd omdat ze op voorraad liggen.

De open dagen vinden plaats in de productiehal van Robwelding in Dodewaard. Op vrijdag 31 augustus van 15.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 1 september van 10.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan door kort een berichtje te sturen naar [email protected].