Haas stapt in Formule 1

0
339

Gene Haas, eigenaar van Haas Automation en mede-eigenaar van Stewart-Haas Racing, gaat een eigen Formule 1 team opzetten om aan Formule 1 races deel te nemen. Hij heeft een vergunning verkregen van de FIA en daarmee is Haas Automation de eerste fabrikant van CNC machines die zich met een eigen team wereldwijd op het Formule 1 racefront begeeft.

“Natuurlijk, zijn we erg blij met de Formule 1 vergunning”, zegt Haas. “Het is een spannende tijd voor mij, Haas Automation en iedereen die een Amerikaans team in de Formule 1 terug wil zien.”

Het nieuwe team zal onder de naam Haas Formula onder leiding van teamchef Gunther Steiner het komende jaar worden samengesteld. “We zijn nog op zoek naar een technische partner en een ervaren Formule 1 coureur om dit allemaal te kunnen realiseren”, aldus Gene Haas.

Hij wil Haas Automation wereldwijd naar een premium merk uitbouwen. “We hebben een goede marktpenetratie in de Verenigde Staten opgebouwd en willen dat ook in andere continenten bereiken. Het Haas Formula team moet daarin een belangrijke bijdrage leveren in termen van ‘desire’ en ‘high quality.’ De Formule 1 racesport heeft fans over de hele wereld en heeft een sterke associatie met techniek, mede mogelijk gemaakt door onze hightech verspanende machines.”

De machines van Haas worden in Nederland op de markt gebracht door Landré.