Hahn+Kolb verkoopt gereedschap vanuit Almelo

0

De Duitse leverancier Hahn+Kolb is een verkoopvestiging gestart in Almelo. Van hieruit worden nu onder meer gereedschap, machines en bedrijfsinrichting rechtstreeks in de Benelux verkocht.

Hahn+Kolb staat bekend om zijn assortiment in onder meer verspanings- en montagegereedschap, span- en meettechniek en elektrisch handgereedschap. Daarnaast levert het werkplaatsinrichting en metaalbewerkingsmachines. In alle gevallen gaat het om zowel premiummerken van topproducenten als om eigen merken. Het eigen premiummerk Atorn staat bijvoorbeeld voor kwaliteit en innovatie. En Orion kiezen bedrijven vanwege de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Leveringen en service lopen rechtstreeks via het logistieke centrum in Ludwigsburg. Vanuit het vrijwel compleet geautomatiseerde magazijn levert het bedrijf binnen 24 uur.

Het assortiment staat onder meer in de binnenkort verschijnende Nederlandstalige catalogi. Dankzij hierin vermelde QR-codes krijgen afnemers meer technische details, video’s en specbladen te zien. Raadplegen en bestellen kan ook via de webshop www.hahn-kolb-shop.com en de online productfinder. Die toont gereedschap op basis van bewerkingssoort en materiaal. Voor grote bedrijven biedt Hahn+Kolb ook goederen in consignatie, via een gereedschapuitgiftesysteem of via e-procurementoplossingen op maat.

De vestiging in Almelo met showroom en demoruimte biedt werk aan negen mensen. Vijf hiervan zijn rayonmanager. Zij werken vanuit homeoffice en adviseren in hun rayon. Ook op het gebied van verspaning- en meettechniek is een productspecialist beschikbaar. De buitendienst valt onder verkoopleiding van Simon Stroo. Het complete organisatieteam van Hahn+Kolb Tools Benelux staat onder directie van Jeroen Workel.

Onderdeel van Würth
Een van de grootste Duitse familiebedrijven, de Würth-Gruppe, is de moedermaatschappij van Hahn+Kolb. De Duitse dochter opereert sinds 1898 als zelfstandige onderneming vanuit Ludwigsburg, inmiddels met ruim 800 medewerkers. Mede dankzij het familiebedrijf vormt het een solide organisatie, die bovendien snel groeit: de laatste vijftien jaar openden vestigingen in elf landen.