Halter opent tweede Technology Center

0

Halter CNC Automation, fabrikant van flexibele robot beladingssystemen voor CNC-machines, heeft een tweede Technology Center in Duitsland geopend. Dit is gevestigd in het gebouw van de Fanuc Academy in Neuhausen a.d. Fildern dichtbij Stuttgart.

Halter biedt al langere tijd de mogelijkheid voor klanten en geïnteresseerden (ook uit Nederland) om een workshop te volgen in de fabriek in Issum (Nordrhein-Westfalen). Met deze tweede trainingslocatie in Duitsland wordt het voor bedrijven uit met name Zuid Duitsland gemakkelijker om trainingen en workshops te volgen. “De workshops die wij geven zijn voor individuele bedrijven, die overwegen te investeren in automatisering en alles willen weten over ons flexibele robot beladingssysteem. We geven een compleet beeld van de zowel de technologie als ook de economische voordelen van onze LoadAssistant. We berekenen  zelfs samen met de klant de terugverdientijd aan de hand van een tool die wij hiervoor hebben ontwikkeld”, aldus directeur Wouter van Halteren.

Goede training essentieel
Daarnaast wordt de locatie ook gebruikt voor het geven van trainingen. Van Halteren: “Met deze investering willen we onze klanten nog meer service geven. Metaalbedrijven hebben behoefte aan leveranciers die echt helpen om de investering optimaal te laten renderen. Dankzij de korte omsteltijden van de Halter LoadAssistant kunnen de spindeluren van CNC-machines, ook bij relatief kleine series, aanzienlijk worden verhoogd. Een goede training van operators is dan wel essentieel.”

Halter Workshop
Halter biedt al langere tijd de mogelijkheid voor klanten en geïnteresseerden (ook uit Nederland) om een workshop te volgen in de fabriek in Issum (Nordrhein-Westfalen).

Een workshop van HALTER neemt een aantal uren in beslag en omvat de volgende onderdelen: uitleg over de technologie; kennismaken en werken met de LoadAssistant; eigen werkstukken leren beladen en ontladen; berekening van de terugverdientijd.

Elke workshop wordt individueel, per bedrijf opgezet. Hierdoor kan er daadwerkelijk een simulatie van de dagelijkse praktijk gerealiseerd worden. Ook wordt er gewerkt met kleine groepen, zodat er tijd en aandacht is voor iedereen.