Handige indicator voor vervangen filters adembescherming

0

Het tijdig vervangen van filters is cruciaal om honderd procent beschermd te zijn en te blijven, maar hoe weet je of je filters aan vervanging toe zijn? In het algemeen luidt het advies om te wachten tot de geur of smaak van een schadelijke stof het masker binnendringt. Deze vuistregel is niet altijd feilloos. Een nieuwe serie filters van 3M, uitgerust met een zogeheten end-of-life indicator (ESLI), biedt de oplossing. Deze helpt te bepalen wanneer het filter vervangen moet worden.

De 3M Service Life Indicator kan worden gebruikt als aanvulling op het vervangingsschema voor filters. Een filter moet vervangen worden na de voorgeschreven tijd of wanneer de ESLI het aangeeft, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. In sommige gevallen kan de ESLI gebruikt worden als de hoofdmethode, om te bepalen wanneer het filter moet worden vervangen. Om dat te bepalen kan de volgende check worden gedaan:

1. Doe een blootstellingsmeting om de blootstelling aan organische dampen in de werkplaats vast te stellen.

2. De meetresultaten kunnen worden ingevoerd in de 3M Select and Service Life Software.

vervangen moet worden.
vervangen moet worden.

Als de ESLI niet geschikt is als hoofdmethode, kan hij nog altijd gebruikt worden als aanvulling op het huidige vervangingsschema voor filters. De nieuwe serie filters van 3M is onder meer verkrijgbaar bij Wiltec.