Heidenhain richt Application Centre in

Heidenhain opent komend voorjaar tijdens de Demoweek (19 -22 maart) haar nieuwe Application Centre in Ede. “Het idee achter dit Application Centre is te laten zien dat er nog meer rendement uit een machine met een Heidenhain besturing te halen is”, zegt Jaap Bazuin, managing director Heidenhain Nederland.

De verbouwing voor het innovatieve centrum in het bedrijfspand in Ede is al gestart. “We gaan hier onder andere een hightech 5-assig bewerkingscentrum plaatsen, bedoeld voor trainingen direct aan de machine”, aldus Jaap Bazuin. “Er staan al eenvoudigere bewerkingsmachines, maar zo’n geavanceerde CNC-machine ontbreekt nog. Ook zullen we een ruimte inrichten voor workshops en presentaties, gericht op de eindgebruikers. Zo willen wij met onze klanten een nog meer inhoudelijke samenwerking op gang brengen. Via trainingen kunnen zij het optimale rendement halen uit de vele mogelijkheden van onze besturingen en applicaties.”

Extra ondersteuning
Heidenhain wil in dit Application Centre dus laten zien dat er nog meer rendement uit een machine met een Heidenhain besturing te halen is. Bazuin: “De beste manier om dat te bereiken, is door onze doelgroepen in het Application Centre eigenhandig te laten ondervinden wat de vele mogelijkheden zijn. Primair bedoeld om de eindgebruikers, vooral operators, meer te ondersteunen met uitleg over de applicaties, gekoppeld aan onze praktische oplossingen. Ook mogen zij hier zelf aan de slag met onze nieuwste producten, systemen en software om zo de nieuwste mogelijkheden te ervaren.”

Interessant voor veel doelgroepen
Het Application Centre is ook interessant voor bijvoorbeeld CADCAM softwareleveranciers, automatiseerders die robots maken en koppelen aan machines tot en met de machinefabrikanten. Jaap Bazuin: “Ook in het licht van Industrie 4.0 is dit van belang omdat we vanuit één Application Centre alle, door de nieuwste technieken verbonden partijen, bijeen brengen en informeren en inspireren.” Het nieuwe centrum zal dus multifunctioneel zijn. Jaap Bazuin: “Uiteraard wordt dit de ideale omgeving voor het geven van onze trainingen, ondersteund door onze state-of-the-art oplossingen. Met het plaatsen van een 5-assig bewerkingscentrum, kunnen wij hiermee alle functionaliteiten van deze CNC-machine trainen. Ook zal ons trainingsaanbod hierdoor uitbreiden, bijvoorbeeld voor het gebruik van de tastsystemen. Tot slot zullen we een ruimte inrichten voor workshops en presentaties, vooral voor de eindgebruikers, als aanvulling op onze trainingen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Bedrijf en Economie

Vlaanderen krijgt gloednieuw toptechnologisch centrum

12-07 Vlaamse ondernemingen kunnen er ontdekken hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren…

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Verspanen

Simple-CAM effectief voor (kleine) toeleverancier

26-04 “Met Simple-CAM wordt het CNC programmeren namelijk gemakkelijker en een groot aantal stappen is…

Verspanen

Nauwkeurigheid van First CNC-freesbanken maakt indruk op PMP

20-04 CVK Service in Alphen aan den Rijn is het bedrijf van Cor van Klooster.…

Automatisering

Automatisering CAM-programmering groeit sterk

19-04 “Hoe krachtiger de bewerkingscentra en de gereedschappen worden, hoe vaker CAM-programmering een knelpunt wordt”,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X