Heidenhain richt Application Centre in

Heidenhain opent komend voorjaar tijdens de Demoweek (19 -22 maart) haar nieuwe Application Centre in Ede. “Het idee achter dit Application Centre is te laten zien dat er nog meer rendement uit een machine met een Heidenhain besturing te halen is”, zegt Jaap Bazuin, managing director Heidenhain Nederland.

De verbouwing voor het innovatieve centrum in het bedrijfspand in Ede is al gestart. “We gaan hier onder andere een hightech 5-assig bewerkingscentrum plaatsen, bedoeld voor trainingen direct aan de machine”, aldus Jaap Bazuin. “Er staan al eenvoudigere bewerkingsmachines, maar zo’n geavanceerde CNC-machine ontbreekt nog. Ook zullen we een ruimte inrichten voor workshops en presentaties, gericht op de eindgebruikers. Zo willen wij met onze klanten een nog meer inhoudelijke samenwerking op gang brengen. Via trainingen kunnen zij het optimale rendement halen uit de vele mogelijkheden van onze besturingen en applicaties.”

Extra ondersteuning
Heidenhain wil in dit Application Centre dus laten zien dat er nog meer rendement uit een machine met een Heidenhain besturing te halen is. Bazuin: “De beste manier om dat te bereiken, is door onze doelgroepen in het Application Centre eigenhandig te laten ondervinden wat de vele mogelijkheden zijn. Primair bedoeld om de eindgebruikers, vooral operators, meer te ondersteunen met uitleg over de applicaties, gekoppeld aan onze praktische oplossingen. Ook mogen zij hier zelf aan de slag met onze nieuwste producten, systemen en software om zo de nieuwste mogelijkheden te ervaren.”

Interessant voor veel doelgroepen
Het Application Centre is ook interessant voor bijvoorbeeld CADCAM softwareleveranciers, automatiseerders die robots maken en koppelen aan machines tot en met de machinefabrikanten. Jaap Bazuin: “Ook in het licht van Industrie 4.0 is dit van belang omdat we vanuit één Application Centre alle, door de nieuwste technieken verbonden partijen, bijeen brengen en informeren en inspireren.” Het nieuwe centrum zal dus multifunctioneel zijn. Jaap Bazuin: “Uiteraard wordt dit de ideale omgeving voor het geven van onze trainingen, ondersteund door onze state-of-the-art oplossingen. Met het plaatsen van een 5-assig bewerkingscentrum, kunnen wij hiermee alle functionaliteiten van deze CNC-machine trainen. Ook zal ons trainingsaanbod hierdoor uitbreiden, bijvoorbeeld voor het gebruik van de tastsystemen. Tot slot zullen we een ruimte inrichten voor workshops en presentaties, vooral voor de eindgebruikers, als aanvulling op onze trainingen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Heidenhain brengt besturingsgemak

17-08 De TNC7 freesbesturing biedt gebruikers op de werkvloer nieuwe mogelijkheden. Naast de eenvoudige en…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Personeel en Opleiding

Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

16-05 Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Toeleveren

Bouw Advanced Manufacturing Center in Enschede gestart

26-04 Vertegenwoordigers van de Universiteit Twente en het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing (FIP-AM@UT)…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X