Hembrug harddraaimachine voor lange, zware werkstukken

0
347

Hembrug Machine Tools, fabrikant van de Mikroturn ultra precisie harddraaimachines zal tijdens de komende EMO de Mikroturn 500XL presenteren. Dit is een nieuwe horizontale machine voor het finish harddraaien van lange en zware werkstukken.

De Mikroturn 500XL is een twee-assige horizontale ultra precisie harddraaimachine met een maximale draailengte van 500 mm en 450 mm ø draaidiameter, die werkstukken tot een gewicht van 300 kg kan bewerken.

Hembrug heeft daarvoor de bestaande Mikroturn serie verlengd en uitgevoerd met een vol-hydrostatische spindel in een 1.200 of 2.000 toeren uitvoering. Dergelijke spindels past Hembrug ook toe in haar verticale machine serie, om de hoge stabiliteit te bereiken die nodig is om zware werkstukken µm nauwkeurig te kunnen bewerken. Deze volledig hydrostatische spindel heeft een geïntegreerde spindel motor die zich zowel onderscheidt met een hoog koppel van 249 Nm als door de hoge rondloopnauwkeurigheid ≤ 0,2 mikrometer. De hydrostatische sledes worden aangedreven door lineaire motoren met een 4m/s2 acceleratie en een 30 m/min ijlgang.

Met de horizontale en verticale Mikroturn ultra precisie harddraaien machine-serie, biedt Hembrug Machine Tools een innovatieve oplossing voor het duurdere en tijdrovende rondslijp proces, zonder een enkel verlies van kwaliteit van het product.

Hembrug
Hal 17, stand D72