Hendrik Veder Group zet juist nu in op veilig werkgedrag

Hendrik Veder Group gaat een samenwerking aan met Tagpoint Training om ook tijdens de coronacrisis te focussen op veilig werken. De modules van Tagpoint zijn online te gebruiken en daardoor ook te volgen als werknemers noodgedwongen thuis moeten blijven.

Hendrik Veder Group levert producten en diensten op het gebied van staalkabel en vezelkabels voor onder meer de offshore en maritieme industrieën.  “We denken we met onze klanten mee over toepassingen”, zegt Jens Hegeman, operational manager. “Het besparen van tijd, gewicht en kosten voor onze klanten en het garanderen van veiligheid is essentieel. Daarom maken we onze collega’s nog meer veiligheidsbewust. Niet alleen in onze fabrieken, maar ook als ze bij opdrachtgevers op locatie diensten verlenen.”
Johan Brandsma, Health & Safety Lead, vult aan: “De trainingen van Tagpoint helpen ons om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Zo realiseren we ook tijdens de coronacrisis een vergrote focus op veiligheid. Wie thuiswerkt, kan namelijk ook aan de gang met de trainingen. We hebben de trainingen versneld geïntroduceerd, zodat geen kostbare tijd onbenut blijft. Bij Hendrik Veder werken we met veel verschillende nationaliteiten, waardoor het fijn is dat het programma meertalig is. Zeker gezien het feit dat we binnenkort onze buitenlandse vestigingen ook willen laten deelnemen. Bovendien maakt het dashboard inzichtelijk wie de trainingen heeft afgerond of juist meer begeleiding nodig heeft.”

“Bewustzijn van veiligheid houdt ook in dat collega’s niet alleen op het werk, maar ook thuis zich bewust zijn van risico’s”, vult Hegeman aan. “De modules van Tagpoint zijn een leuke en laagdrempelige manier om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. We hopen dat collega’s hierdoor meer gaan reflecteren op de invloed die ze hebben op de fysieke werkplek. Zo ontstaat een ruimte waar iedereen prettig, efficiënt en veilig kan werken.”

Vervanging voor toolbox meetings

“Deelnemers herkennen de praktijksituaties in de trainingen, wat de oefeningen concreter maakt. De opgedane kennis wordt op een interactieve manier getoetst. We krijgen ook als feedback dat men het leuk vindt om de trainingen te volgen. Daarbij vallen de modules te volgen waar en wanneer werknemers willen. Ook ga ik in de toekomst Tagpoint periodiek gebruiken in presentaties, als vervanging voor toolbox-meetings. Zo’n sessie valt gemakkelijk interactief te maken”, aldus Brandsma. “De modules hebben elk een ander focuspunt en laat mensen nadenken over veiligheid en gezondheid op de werkplek. Daardoor merk je dat mensen zich bewuster zijn van risico’s en zelf meer aan de slag gaan met veiligheid. Ik verwacht dat Tagpoint onderdeel gaat worden van het werk.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Praktische handreiking voor veilig werken in MKB-metaal

13-05 Koninklijke Metaalunie en FME hebben voor hun lidbedrijven een praktische handreiking opgesteld voor de…

Toeleveren

Explosieveiligheidsdocument nodig?

15-12 PKM, adviseurs voor de metaal- en technische sector, heeft een telefonische check in het…

Toeleveren

Geslaagde beurs voor CE-Ester

01-11 Een breed scala aan oplossingen op het gebied van keuringen en machinebeveiliging; dat presenteerde…

Verbinden

Lassers kiezen voor veilige lasspray

17-09 Hagoort Groep meldt een toenemende vraag naar zijn veilige anti-lasspat product LB 100 Vloeibaar.…

Personeel en Opleiding

Veilig werken bij Heras

29-07 Heras, totaalleverancier in perimeter protection, is er met uiteenlopende maatregelen in geslaagd om de…

Personeel en Opleiding

Zitten het nieuwe roken? Kies voor gezond zitten!

26-07 We weten allemaal dat beweging belangrijk is. Mensen zijn niet gemaakt om de hele…

Werkplaatstechniek

Minder ongelukken door slimme schoenzolen

11-06 Atos en startup Rcup hebben intelligente morfologische inlegzolen gelanceerd die klachten aan het bewegingsapparaat…

Personeel en Opleiding

Jaarlijks 280 ongevallen met machines

03-06 Ieder jaar verliezen ongeveer 280 mensen vingers of andere ledematen door een ongeval met…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021