Hogetex introduceert nieuwe producten van Vertex

Vertex heeft een aantal nieuwe producten op de markt gebracht, die Hogetex nu ook in Europa verkoopt. Het gaat om een nieuw fixatiering voor zachte bekken, nieuwe machineklemmen en klauwplaten.

De fixatiering is een hulpstuk voor het bewerken van zachte opzetbekken. Door de fixatiering gaan bij het bewerken de zachte bekken niet trillen. De klemkracht stijgt en de rondheid verbetert, hetgeen vibratie van het werkstuk tegengaat. Deze vormring is met instelbare maat door een helicoil gleuf. De pin kan 180° gedraaid worden voor verschillende klemdiameters van de klauwplaat. Het is niet nodig een nieuw gat te boren. Deze is van de zachte bekken te gebruiken. De vormring is gehard en geslepen.

Machineklemmen
Tevens heeft Vertex zijn aanbod machineklemmen vernieuwd en nieuwe machineklemmen toegevoegd. Het type VQC bestond al, maar is doorontwikkeld en heeft nu een hogere nauwkeurigheid tussen bekken en machinebed. De klem heeft een compact design, echter met een opbouw waarbij een extra grote maximale bekopening ontstaat. Deze klemmen zijn verkrijgbaar in een hydraulische en mechanische uitvoering.
Een nieuw model is de VNC-serie. Dit is een machineklem met Hydro-klemkrachtversterker. De klemkracht is traploos instelbaar. Het inspanbereik laat zich door middel van een pin snel verstellen. Deze klem is verkrijgbaar voor bekbreedtes van 100 mm tot en met 160 mm. Voor 4/5 assige CNC machines is het type VCV ontwikkeld. Dit type is zelfcentrerend en met neerwaartse klemdruk, hetgeen voorkomt dat werkstukken omhoog buigen bij hoge klemkracht.

Klauwplaten
Op het gebied van klauwplaten heeft Vertex een nieuwe combinatie gemaakt tussen twee bestaande producten. Hier is een klauwplaat gemonteerd op een in elke hoek verstelbare zwenktafel met een precisie schaalverdeling voor een accurate aflezing (Type VUA-100J). Deze is horizontaal verstelbaar tot 360° en verticaal tot 45°. Hierdoor is het geschikt voor boren in hoeken, hoekslijpen en diverse andere machinebewerkingen.

Deze nieuwe producten van Vertex staan in de Techno-Post 2013, de krant die Hogetex jaarlijks uitbrengt. De producten zijn ook te verkrijgen via de website van Hogetex, specialist op het gebied van meten, spannen en verspanen. De producten worden door de inkoopafdeling van Hogetex over de gehele wereld gezocht en vaak op eigen specificatie geproduceerd. Op de website staan meer dan 5000 producten. Hogetex beschikt over een centraal magazijnsysteem in Varsseveld waar deze producten op voorraad worden gehouden. Meerdere meet- en spandeskundigen op de verkoopafdeling kunnen helpen bij meet- en spanproblemen. Tevens zijn er eigen vestigingen in België en Duitsland waar de klanten terecht kunnen voor vragen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Werkplaatstechniek

Gereedschappen opslaan en beheren

06-02 Mapal biedt verschillende systemen aan voor het opslaan en beheren van gereedschappen, componenten en…

Automatisering

Cellro laat robot klemmen op freesmachine wisselen

16-08 Met de nieuwe module Fixture Exchange van Cellro kan een robot automatisch klemmen van…

Verspanen

Lemmens wint 2e editie van de Customer Expert Days

15-07 Voor de tweede keer organiseerde SCHUNK Intec B.V. de ‘Customer Expert Days’. Een geselecteerde…

Geen categorie

Centrumspanner Hemo speciaal voor 5-vlaksbewerking

14-02 Tijdens de Techni-Show toont Bokhoven BTM de speciaal voor 5-vlaksbewerkingen ontwikkelde Centron 125 centrisch…

Geen categorie

Hogetex introduceert nieuwe producten van Vertex

29-01 Hogetex in Varsseveld heeft in zijn producten portfolio al 25 jaar het merk Vertex.…

Geen categorie

Klauwwissel in seconden

05-12 Met een wisseltijd van vijf seconden per klauw is het Schunk klauwsnelwisselsysteem Pronto een…

Automatisering

Schunk bouwt serie klemkracht blokken uit

11-09 Schunk breidt het programma Tandem klemkracht blokken uit naar een klauwsnelwisselsysteem en een query…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?