Klauwwissel in seconden

0
452

Met een wisseltijd van vijf seconden per klauw is het Schunk klauwsnelwisselsysteem Pronto een echte setup-tijd turbo voor alle conventionele klauwplaten met spitsvertanding 1/16” x 90 ° en 1,5 mm x 60 °.

De snelwissel- ombouwset van Schunk bestaat uit steun- en wisselklauwen. Hij is geschikt voor extern spannen van grondstoffen en eindproducten. De keuze van verwisselbare inzetstukken kan het spanbereik zonder omzetting van de steunklauw met maximaal 16 mm uitbreiden, een stijging van 300% ten opzichte van conventionele klauwplaten.

Vorm vergrendeling voor hoge kracht- en draaimoment overdracht
Voor herhalingsnauwkeurige klauwwissel wordt de vergrendeling met een inbussleutel opgeheven, de klauw wordt verwijderd en vervangen door een ander. In dit geval is mispositioning uitgesloten. In de vergrendelde toestand zorgt een zeskantige vorm- vergrendeling voor maximale processtabiliteit en maakt een hoge kracht- en draaimoment overdracht mogelijk. Geschikt voor elke toepassing zijn er drie steunklauw versies voor klein, middelgroot en groot spanbereik om uit te kiezen. Als opzetklauwen biedt Schunk vier harde klauw inzetstukken voor verschillende diameters en spangebieden alsook zachte verwisselbare inzetstukken voor eindproduct verwerking. Eenmaal losgedraaid kan laatstgenoemde herhaaldelijk worden gebruikt in het systeem. De spandiepte is via steunbouten varieerbaar. In eerste instantie is het onderhoudsarme klauwsnelwisselsysteem er voor klauwplaten met bouwgrootte 250. Andere groottes zijn gepland.