HP demonstreert nieuwe full-color 3D-printers tijdens roadshow

0

Met de introductie van een serie goedkopere full-color 3D-printers, maakte HP dit voorjaar de uitbreiding van de serie Multi Jet Fusion (MJF) 3D-printers bekend. HP zal deze nieuwe full-color 3D-printers, samen met Landré, die de verkoop van de HP 3D printers in de Benelux verzorgt, tijdens een roadshow op 11 juni in het democentrum van Landré in Houten demonstreren.

De nieuwe HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers zijn industriële printers die in staat zijn om op een snelle, functionele prototypes te vervaardigen in een hoge productiekwaliteit. Hiermee maakt HP 3D-printtechnologie toegankelijk voor een bredere doelgroep. De specialist op het gebied van printers zet voor de nieuwe HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers dezelfde, op voxel-niveau gebaseerde, HP Multi Jet Fusion technologie in als voor de Jet Fusion 3200/4200/4210 3D-productieprinters. De HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers zijn compacter gebouwd (print en processing station in één machine), werken met nieuwe materiaalsoorten (HP High Reusability CB PA 12) en ondersteunen de meest gangbare kleurbestandsformaten (OBJ, VRML en 3MF). Met beide series biedt HP nu een compleet platform voor het vervaardigen van prototypes en serieproductie.

Het HP systeem is een all-in-one systeem, wat een kant en klaar product levert en daarmee minder handmatige nabewerking vraagt. Daarnaast kan tot 80% van de poeders zonder kwaliteitsverlies Hergebruikt worden, hetgeen een besparing op de materiaalkosten oplevert. Daarmee maakt HP het mogelijk onderdelen tegen lagere kosten te printen.

Aanmelden voor de roadshow in het democentrum van Landré kan hier.