Huidvriendelijke koelsmeermiddelen in opmars

Verspaners zijn zich steeds meer bewust van het belang van huidvriendelijke koelsmeermiddelen. “Het is duidelijk merkbaar dat de branche anders gaat denken”, zegt Daniele Kleinmann, hoofd Productmanagement Koelsmeermiddelen bij Rhenus Lub.

Tot nu toe was de effectieve bescherming van de huid voor veel productiemanagers bijzaak, maar dat is aan het veranderen. “Hoe langer hoe meer productiemanagers vragen zich af hoe ze de gezondheid van de huid van hun medewerkers beter kunnen beschermen”, aldus Kleinmann.

Rhenus Lub levert met de watermengbare koelsmeermiddelen van de 700-serie een bijdrage voor iedereen die actief wil optreden tegen de toegenomen belasting van de huid en wil zorgen voor een betere gezondheid van zijn of haar medewerkers. Hierbij is veelzijdigheid troef: naast breed inzetbare universele producten omvat de rhenus 700-serie ook speciale producten om mee te slijpen en producten voor veeleisende materialen zoals aluminiumlegeringen of zink.

De producten van de 700-serie van Rhenus Lub hebben bevatten geen aminen en onttrekken hierdoor minder vloeistof en vet aan de huid, waardoor het schadelijke effect wordt gereduceerd. “Dankzij de relatief lage pH-waarden is onze 700-serie in zekere zin bijzonder huidvriendelijk”, aldus Kleinmann.  “En dat betaalt zich uit: Met de 700-serie is niet alleen actieve huidbescherming voor een aantrekkelijke prijs mogelijk.

Doordat de huid minder wordt belast, kunnen ook huidirritaties, allergische reacties en hieruit voortvloeiende aandoeningen met alle kosten die ze met zich meebrengen, tot een minimum worden beperkt – een economisch belangrijke factor, omdat uit onderzoek is gebleken dat ongeveer een derde van alle huidaandoeningen waarvan bevestigd is dat ze beroepsgerelateerd zijn, wordt veroorzaakt door smeermiddelen.”

De 700-serie bevat verschillende producten: FU 700 (krachtig koelsmeermiddel, ook geschikt voor nonferrometalen), FU 710 (universeel koelsmeermiddel, ook geschikt om te slijpen onder schuimkritische omstandigheden), FU 720 (universeel koelsmeermiddel, ook geschikt voor zacht water), FU 725 (langdurig stabiel universeel koelsmeermiddel), FU 730 (high-performance-smeermiddel, o.a. geschikt voor vlekgevoelige materialen zoals aluminiumlegeringen en zink).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

rhenus XT 85 GREEN bevat met meer dan 85% aan biogene koolstof

23-10 Het voordeel: Het concept gebruikt het klimaatschadelijke broeikasgas CO2 als een actief element van…

Toeleveren

EU Ecolabel (EEL) voor biologisch smeermiddel rhenus LAE 2

30-08 Standaardvetten op basis van minerale olie zijn vaak zeer efficiënt, maar kunnen – afhankelijk…

Toeleveren

Slijp- en snijolie rhenus EU 12-O is goed én zuinig

12-07 Het smeermiddel heeft zijn prestaties nu al bewezen in een praktijktest bij een van…

Verspanen

Mineraalolievrij rhenus TY 155 L is geschikt voor bijna alle bewerkingen

09-01 Frezen, boren, slijpen, maar ook meer veeleisende bewerkingsprocessen zoals draadsnijden of diepboren – het…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Kijk nou eerst eens naar koelsmeermiddelen!”

23-11 Rein Vrij (Fuchs Lubricants), Jacob Vermaas (Optimol Lubrication), Pim Hagoort (Hagoort Group), Reinier van Berge…

Verspanen

Goedkeuring Airbus voor koelsmeermiddel rhenus TU 560

23-05 Het topproduct van de smeermiddelenspecialist uit Mönchengladbach (D) is opgenomen in de Airbus-goedkeuringslijst AIPS…

Toeleveren

Reinigingstijd van 24 uur naar 24 minuten

25-04 Hybride cleaning heeft als voordeel dat je elke charge uiteindelijk reinigt met schone damp.…

Verspanen

Coolant Box mengt en onderhoudt koelsmeermiddel automatisch

03-11 Oude Reimer uit Hilversum brengt met de Coolant Box een nieuw, automatisch meng- en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?