Hurco CNC machines met Erowa klaar voor 24-uurs productie

Hurco legt op de AMB uit hoe de combinatie van gereedschapsmachine en laadrobot leidt tot grotere efficiëntie in de productie. Op de beursstand worden tevens het gebruik van de nieuwe Solid Model Import-optie, de Hurco draaibanken en Takumi bewerkingscentra getoond.

Hurco en de procesautomatiseringsspecialist Erowa presenteren een gezamenlijke oplossing voor het automatisch beladen van CNC-machines. Deze oplossing integreert Hurco CNC-bewerkingscentra via een DNC-interface in een productiesysteem van Erowa. De software neemt daarmee de organisatorische taken over en verwerkt productieorders volgens het programma op de verbonden bewerkingscentra. Een Erowa Robot Compact 80 voert het geautomatiseerd wisselen van de werkstukken uit. Het laadsysteem is geschikt voor belading van één of twee machines en harmonieert perfect met de meer-assige bewerkingscentra van Hurco.

Productiviteitsverhoging
“We werken samen met verschillende leveranciers van geautomatiseerde beladingssystemen”, legt Michael Auer, directeur van Hurco Duitsland, uit. “Op deze manier kunnen we aan verschillende klantwensen voldoen en onze klanten een duurzame manier bieden om hun productiviteit te verhogen.” Geautomatiseerd beladen maakt het bijvoorbeeld mogelijk de capaciteit bij enkelstuks- en kleinserieproductie te verhogen zonder extra personeelskosten voor bediening van de machine. In samenwerking met Erowa zet Hurco een nieuwe stap, omdat het flexibele productieconcept van deze partner een geschikt kader biedt voor de integratie van Hurco-machines in een compleet digitaal systeem.

Het beproefde digitale productiesysteem bestaande uit Erowa en Hurco-machines zal worden gepresenteerd op de AMB. Aan beide zijden van de smalle Erowa Robot Compact 80 kan een CNC-bewerkingscentrum worden gekoppeld. De te bewerken onderdelen worden in de robotcel op trays klaargezet. De in de cel geïntegreerde robotarm positioneert deze separaat in het bewerkingscentrum en haalt de werkstukken na de bewerking er weer uit om ze terug in de trays in de cel te plaatsen. De cel wordt bestuurd door het Erowa JMS 4.0 pro procesbesturingssysteem. “Het enige dat overblijft voor de operator is het programmeren van de CNC-machine en het laden van de trays in de cel”, legt Auer uit.

Minder programmeerwerk
Hoe gemakkelijk het is om te programmeren met de optie Solid Model Import, demonstreert Hurco op verschillende typen machines. Met de nieuwe optie kunnen 3D-solids die beschikbaar zijn als een STEP-bestand direct worden geïmporteerd. De import-optie interpreteert de gegevens en maakt productprogrammering rechtstreeks op de machine mogelijk. Dit bespaart programmeertijd en reduceert fouten tijdens het programmeren.

Betrouwbare draaicentra
Aan de hand van de robuuste draaimachine TMM8i presenteert Hurco zijn reeks meer-assige draaicentra voor het draaien en volledig bewerken van middelgrote werkstukken. Ook hier is het programmeren door de operator snel en zeker uit te voeren. DXF-tekeningen kunnen gemakkelijk worden geïmporteerd en dialoog- en NC-programmering kunnen met elkaar worden gekoppeld. Er zijn aangedreven gereedschappen mogelijk op elk turretpositie, waardoor het eenvoudig is om de machine in te stellen.

Takumi bewerkingscentra
Hurco toont tevens de H-serie van Takumi. Deze portaalmachines zijn snel, werken nauwkeurig en zijn daarmee uitermate geschikt voor gereedschaps- en matrijzenbouw. Absolute directe meetsystemen, directaandrijvingen op alle assen en een elektronische temperatuurcompensatie zijn standaard. De machines zijn voorzien van een Heidenhain besturing, die dialoog-, parallel- en vrije contourprogrammering als ook ISO-NC-programmering mogelijk maakt.

Hurco, hal 10, stand D53

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Beurshallen AMB 2024 weer volledig bezet

04-12 “Het huidige aantal standregistraties is een duidelijke indicatie van het belang van AMB voor…

Automatisering

Hurco hanteert werkstukken beter met cobots

25-09 Iedereen die zijn machinebedieners wil ontlasten bij het plaatsen van onderdelen in de machine,…

Verspanen

Focus Hurco op automatisering en eenvoudig programmeren

06-09 Beproefde systemen voor het hanteren van onderdelen zullen ook worden tentoongesteld. “Bij toelevering draait…

Verspanen

Sleutelspelers al aan boord bij AMB 2024

12-06 Snel zijn loont: voor het eerst kunnen exposanten die hun stand boeken vóór 30…

Verspanen

Terugblik AMB: Uitpuilende beurshallen tonen verspaningshighlights in overvloed

22-11 Tussen alle drukte door is het de redactie van Verspaningsnieuws toch gelukt om de…

Verspanen

AMB maakt inspirerende comeback

19-09 De beursorganisatie spreekt van een vrolijk en inspirerend evenement. De 1238 exposanten van over…

Bedrijf en Economie

AMB in Stuttgart voortvarend van start

14-09 Het team van MetaalNieuws en VerspaningsNieuws is uiteraard van de partij en zal in…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?