Huvema levert 24 draaibanken aan City of Glasgow College

0
998

Met de levering van 24 manuele draaibanken aan het City of Glasgow College heeft Huvema haar reputatie als leverancier van metaalbewerkingsmachines in de onderwijs- en opleidingssector opnieuw waargemaakt.

De machineleverancier uit Veghel heeft in de afgelopen jaren soortgelijke orders geleverd aan andere grote opleidingswerkplaatsen in het buitenland, waaronder het AMRC in Sheffield en nautische hogescholen in Saoedi-Arabië en Angola.

De nieuwe order van het City of Glasgow college volgde op een eerste levering van zes identieke machines in 2014. Deze jongste order, bestaande uit 24 draaibanken van het type HU410, met 1000 mm draailengte, is onderdeel van een investering van £ 65 miljoen in engineering en nautische voorzieningen en maakt deel uit van een nieuwe £ 228 miljoen kostende ‘super-campus’ ten zuiden van de River Clyde.

De volgende generatie engineers wordt voor een deel opgeleid op draaibanken van Huvema.
De volgende generatie engineers wordt voor een deel opgeleid op draaibanken van Huvema.

De Riverside Campus, die in september 2015 is geopend, was de eerste fase van het ‘super-campus’ project. Het college biedt beroepsgerichte vakken op alle niveaus in de richting van marine-, mechanische-, en onderhoudsengineering en is geschikt voor maximaal 1200 studenten. De tweede fase van dit project, de City Campus, zal in het najaar van 2016 worden geopend.

De directeur van de Faculteit, Carol Murray, geeft aan erg blij te zijn met de eerder door Huvema geleverde machines. “Deze voldoen volledig aan onze eisen en behoeften. Er was dan ook geen enkele twijfel om opnieuw te kiezen voor Huvema, bij de aanschaf van de 24 extra draaibanken als onderdeel van de nieuwe faciliteiten van de vakopleiding.”

Huvema zelf is uiteraard zeer verheugd dat het deel mag uit maken van het prestigieuze Glasgow College project. “De volgende generatie engineers wordt voor een deel opgeleid op onze apparatuur.”