Hypertherm verbetert robotsoftware voor Robotmaster

Hypertherm brengt Robotmaster versie 7.3 op de markt. Deze offline robot-programmeersoftware beschikt over uitgebreide functies en verbeteringen die het programmeren van robots verder vereenvoudigen.

Nieuw voor V7.3 zijn:

  • Ondersteuning van de nieuwste CAD-bestandstypen, 3D-printsoftware en plug-ins van derden voor softwaremerken zoals Catia, SolidWorks, Autodesk Inventor, Siemens, Solid Edge, AutoCAD, Pro-E/Creo en Rhino.
  • Prestatieverbeteringen voor snellere gegevensverwerking en robotcode-uitvoer bij het creëren van additive manufacturing-paden naast postprocessor-verbeteringen voor grote robotmerken als Kuka, ABB en Fanuc.
  • De toevoeging van nieuwe modules, waaronder een spuitsimulatiemodule voor bedrijven die gebruikmaken van robots voor het spuiten, coaten of lakken van producten en een module die de afzetting van materiaal tijdens additive manufacturing, het aanbrengen van lijm, het lassen en soortgelijke toepassingen simuleert.
  • Talrijke productiviteitsverbeteringen aan bestaande modules voor nauwkeurigere tijdsinschattingen, de mogelijkheid om snel g-code te importeren uit 3D-snijsoftware, waaronder Cura en Slic3r, en de mogelijkheid om automatisch een snijrichting in te stellen op basis van de locatie van het materiaal ten opzichte van het pad.
  • Verbeteringen aan de module voor het importeren van paden bieden gebruikers de mogelijkheid om aangepaste instructies te lezen en procesactiveringen en -deactiveringen rechtstreeks vanuit geïmporteerde code in te stellen en te profiteren van een nauwkeurigere interactie, processimulatie en robotcode-uitvoer voor zowel g-code-als APT-formaten.

Offline programmeren verder stroomlijnen

“Voor de nieuwe functies die V7.3 biedt hebben we nauw samengewerkt met veel van onze klanten om inzicht te krijgen in hoe we het offline programmeren van robots verder kunnen stroomlijnen”, legt Garen Cakmak, hoofd van het Robotic Software Team van Hypertherm, uit. “Door ondersteuning voor meer softwaretypen, bestanden en robots toe te voegen helpen we klanten soms complexe uitdagingen snel en eenvoudig op te lossen.”

Voortbouwend op de voor het eerst in 2018 geïntroduceerde V7-achitectuur, die een volledige redesign heeft ondergaan, maakt Robotmaster gebruik van geïntegreerde CAD/CAM-functionaliteit om het programmeren van robots voor iedereen eenvoudig en intuïtief te maken, zelfs voor nieuwe gebruikers. Robotmaster wordt gebruikt door uiteenlopende industrieën om robots te programmeren voor taken variërend van oppervlaktefrezen, 3D-frezen, additive manufacturing, lassen, lakken en nog veel meer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Slijtdelen in één cartridge

25-10 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, heeft op de Fabtech in Chicago drie…

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Plaatbewerking

Hypertherm presenteert nieuwe functies in ProNest 2021

03-06 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en software, heeft ProNest 2021 uitgebracht. De nieuwe release…

Plaatbewerking

CADCAM lay-outsoftware voor plaatstaal op abonnementsbasis

22-01 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, heeft abonnementsprijzen bekendgemaakt voor Design2Fab CADCAM lay-outsoftware…

Plaatbewerking

Politie-invallen bij Vietnamese namakers Hypertherm producten

18-11 Fabrikant van industriële snijsystemen en software, Hypertherm, heeft naar buiten gebracht dat een inval…

Plaatbewerking

Het klikt tussen Nardo Machines en Flevo Trading

01-11 Precies een jaar geleden troffen Peter Plomp als exposant en Jack van Arnhem als…

Plaatbewerking

Flevo Trading en Nardo Machines bundelen krachten

01-10 Flevo Trading in Zeewolde en Nardo Machines in Ridderkerk gaan intensief samenwerken om hun…

Automatisering

Beperkte versie-update ProNest

08-07 Hypertherm lanceert een beperkte versie-update van ProNest2019, de CAD/CAM-nestingsoftware voor geautomatiseerd snijden. De nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen