Hypertherm verbetert robotsoftware voor Robotmaster

0

Hypertherm brengt Robotmaster versie 7.3 op de markt. Deze offline robot-programmeersoftware beschikt over uitgebreide functies en verbeteringen die het programmeren van robots verder vereenvoudigen.

Nieuw voor V7.3 zijn:

  • Ondersteuning van de nieuwste CAD-bestandstypen, 3D-printsoftware en plug-ins van derden voor softwaremerken zoals Catia, SolidWorks, Autodesk Inventor, Siemens, Solid Edge, AutoCAD, Pro-E/Creo en Rhino.
  • Prestatieverbeteringen voor snellere gegevensverwerking en robotcode-uitvoer bij het creëren van additive manufacturing-paden naast postprocessor-verbeteringen voor grote robotmerken als Kuka, ABB en Fanuc.
  • De toevoeging van nieuwe modules, waaronder een spuitsimulatiemodule voor bedrijven die gebruikmaken van robots voor het spuiten, coaten of lakken van producten en een module die de afzetting van materiaal tijdens additive manufacturing, het aanbrengen van lijm, het lassen en soortgelijke toepassingen simuleert.
  • Talrijke productiviteitsverbeteringen aan bestaande modules voor nauwkeurigere tijdsinschattingen, de mogelijkheid om snel g-code te importeren uit 3D-snijsoftware, waaronder Cura en Slic3r, en de mogelijkheid om automatisch een snijrichting in te stellen op basis van de locatie van het materiaal ten opzichte van het pad.
  • Verbeteringen aan de module voor het importeren van paden bieden gebruikers de mogelijkheid om aangepaste instructies te lezen en procesactiveringen en -deactiveringen rechtstreeks vanuit geïmporteerde code in te stellen en te profiteren van een nauwkeurigere interactie, processimulatie en robotcode-uitvoer voor zowel g-code-als APT-formaten.

Offline programmeren verder stroomlijnen

“Voor de nieuwe functies die V7.3 biedt hebben we nauw samengewerkt met veel van onze klanten om inzicht te krijgen in hoe we het offline programmeren van robots verder kunnen stroomlijnen”, legt Garen Cakmak, hoofd van het Robotic Software Team van Hypertherm, uit. “Door ondersteuning voor meer softwaretypen, bestanden en robots toe te voegen helpen we klanten soms complexe uitdagingen snel en eenvoudig op te lossen.”

Voortbouwend op de voor het eerst in 2018 geïntroduceerde V7-achitectuur, die een volledige redesign heeft ondergaan, maakt Robotmaster gebruik van geïntegreerde CAD/CAM-functionaliteit om het programmeren van robots voor iedereen eenvoudig en intuïtief te maken, zelfs voor nieuwe gebruikers. Robotmaster wordt gebruikt door uiteenlopende industrieën om robots te programmeren voor taken variërend van oppervlaktefrezen, 3D-frezen, additive manufacturing, lassen, lakken en nog veel meer.