Slijtdelen in één cartridge

Hypertherm introduceert drie nieuwe plasmasystemen met ingebouwde intelligentie en een revolutionair eendelig cartridgeslijtdeel

Powermax SYNC en zijn SmartSYNC-toorts vervangen de traditionele vijfdelige verzameling van slijtdelen door één kleurgecodeerde cartridge.

Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, heeft op de Fabtech in Chicago drie nieuwe luchtplasmasystemen genaamd Powermax SYNC onthuld. Met hun ingebouwde intelligentie en een eendelig cartridgeslijtdeel vormen ze de volgende generatie Powermax65/85/105-systemen.

Powermax SYNC en zijn SmartSYNC-toorts vervangen de traditionele vijfdelige verzameling van slijtdelen door één kleurgecodeerde cartridge. De technologie die is geïntegreerd in elke cartridge stelt automatisch de juiste stroomsterkte, luchtdruk en bedieningsmodus in en laat de operator weten wanneer een nieuwe cartridge nodig is.

Op elkaar afgestemd

Daarnaast kan de operator met de bedieningsknoppen op de SmartSYNC-toorts de stroomsterkte aanpassen en de cartridge vervangen zonder naar de stroombron terug te gaan. De cartridge wordt geproduceerd als één enkel onderdeel en daardoor is alles wat er in zit perfect op elkaar afgestemd en geoptimaliseerd. Als gevolg daarvan gaat de Hypertherm-cartridge voor Powermax-systemen twee keer zo lang mee en levert hij nettere sneden dan met traditionele slijtdelen.
De cartridge kan zelfs data volgen, zoals starts en de tijd voor boog aan, om zo trends te identificeren en het gebruik efficiënter te maken.

De drie nieuwe luchtplasmasystemen Powermax SYNC vormen met hun ingebouwde intelligentie en een eendelig cartridgeslijtdeel de volgende generatie Powermax65/85/105-systemen.

De drie nieuwe luchtplasmasystemen Powermax SYNC vormen met hun ingebouwde intelligentie en een eendelig cartridgeslijtdeel de volgende generatie Powermax65/85/105-systemen.

Gebruiksgemak

“De Powermax SYNC-serie levert een ongelooflijk gebruiksgemak, lagere operationele kosten en een betere prestatie dan enig ander plasmasysteem dat hem voor ging”, aldus Erik Brine, General Manager van het Powermax-team van Hypertherm. “We zijn ontzettend blij dat we een werkelijk baanbrekend nieuw product kunnen introduceren in de fabricagesector. Deze vereenvoudigde bediening helpt fabrikanten het hoofd te bieden aan veel van de grootste uitdagingen van vandaag de dag door gebruikersfouten, uitvaltijd, afval en trainingstijd weg te nemen en tegelijkertijd dezelfde betrouwbaarheid te bieden waar de Powermax-systemen om bekend staan.”

Adapter

In lijn met de belofte van Hypertherm om bezitters van oudere plasmasystemen technologische updates te bieden, hebben de technici van Hypertherm een adapter ontwikkeld voor Duramax en de Duramax Lock-toortsen. Hiermee kunnen klanten die in het bezit zijn van de Powermax45 XP en de Powermax65/85/105 genieten van enkele van de voordelen van het platform voor het cartridgeslijtdeel, zoals snellere omwisseling, eenvoudiger bestellen en volgen van voorraad, een langere levensduur en een betere snijkwaliteit.
De Powermax SYNC-serie werd onthuld bij de Fabtech Show in Chicago. Hypertherm begint 18 oktober met het verzenden van systemen naar partners in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, maar ook Zuid- en Midden-Amerika. Verzending wereldwijd gaat van start op 17 januari.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Automatisering

Hypertherm verbetert robotsoftware voor Robotmaster

16-09 Hypertherm brengt Robotmaster versie 7.3 op de markt. Deze offline robot-programmeersoftware beschikt over uitgebreide…

Plaatbewerking

Hypertherm presenteert nieuwe functies in ProNest 2021

03-06 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en software, heeft ProNest 2021 uitgebracht. De nieuwe release…

Plaatbewerking

CADCAM lay-outsoftware voor plaatstaal op abonnementsbasis

22-01 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, heeft abonnementsprijzen bekendgemaakt voor Design2Fab CADCAM lay-outsoftware…

Plaatbewerking

Politie-invallen bij Vietnamese namakers Hypertherm producten

18-11 Fabrikant van industriële snijsystemen en software, Hypertherm, heeft naar buiten gebracht dat een inval…

Plaatbewerking

Het klikt tussen Nardo Machines en Flevo Trading

01-11 Precies een jaar geleden troffen Peter Plomp als exposant en Jack van Arnhem als…

Plaatbewerking

Flevo Trading en Nardo Machines bundelen krachten

01-10 Flevo Trading in Zeewolde en Nardo Machines in Ridderkerk gaan intensief samenwerken om hun…

Automatisering

Beperkte versie-update ProNest

08-07 Hypertherm lanceert een beperkte versie-update van ProNest2019, de CAD/CAM-nestingsoftware voor geautomatiseerd snijden. De nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X