Hypertherm presenteert nieuwe functies in ProNest 2021

0

Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en software, heeft ProNest 2021 uitgebracht. De nieuwe release van de CADCAM-nestingsoftware voor geautomatiseerd snijden  biedt diverse nieuwe functies en verbeteringen zodat klanten efficiënter en winstgevender kunnen werken.

Zo bevat ProNest 2021 een herontworpen 2D CAD-pakket. Dit biedt betere ondersteuning van lettertypes, evenals de mogelijkheid om tekst vorm te geven en andere nieuwe functies die vooral populair zijn bij makers van tekstborden. Een nieuwe functie is ook de CAD-bewerkingsvoorkeur. Hiermee kunnen gebruikers een standaard CAD-programma instellen voor het bewerken van onderdelen in de onderdelenlijst van ProNest. Selecteer hiervoor de ingebedde ProNest-CADsoftware of kies een softwareprogramma van een andere aanbieder zoals AutoCad. Daarnaast is er de functie Onderdelenverslag. Dit kan snel geopend worden vanuit de onderdelenlijst zodat gebruikers individuele onderdelenverslagen toe kunnen voegen met een afbeelding van het onderdeel, de afmetingen, maat, het materiaal, de klasse, het proces, kostprijsinformatie en meer. Tot slot is er de functie Inwendige brug snijden. Met behulp van deze functie kunnen aan tekst bruggen en andere interne geometrie worden toegevoegd zodat werkstukken niet vallen als ze gesneden worden. Dit helpt inwendige uitsnijdingen in onderdelen voor esthetische redenen tot een minimum terug te brengen en beperkt opklappen.

Efficiënter programmeerproces

“ProNest 2021 bouwt verder op ProNest 2019 en maakt het programmeerproces efficiënter”, aldus Tom Stillwell, Marketing Project Manager voor Hypertherm CADCAM-softwareproducten. “Ongeacht of gesneden wordt met behulp van plasma, waterstralen, laser of zuurstofgas, voorziet deze nieuwe versie fabrikanten en producenten van de krachtige hulpmiddelen die ze nodig hebben om meer materiaal te besparen, de productiviteit te vergroten, de bedrijfskosten te verlagen en de kwaliteit van de onderdelen te verbeteren.”
Verder brengt Hypertherm ook upgrades uit voor de ProNest LT-software voor lichtere productieomgevingen. Gebruikers met een actief abonnement en klanten met een actief onderhoudsplan kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versies van hun respectievelijke producten en blijven onbeperkte technische ondersteuning en andere voordelen ontvangen.