Innovaties voor lasautomatisering

Lasrobotintegrator Valk Welding zal weer promiment aanwezig zijn op TechniShow. De eigen R&D en software ontwikkelingsafdeling werkt voortdurend aan innovaties die de lasautomatisering van sterk wisselende en veelal kleine seriegroottes mogelijk maken en zal daar weer enkele baanbrekende applicaties van laten zien.

Virtual Robot Programming System (VRPS) combineert als eerste systeem in de markt de eenvoud van positiebepaling middels Virtual Reality met de high-end techniek van een industriële lasrobot.

Zoals het softwarepakket VRPS, dat is genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards. Ook systemen als Arc-Eye, VR-Teaching en ander software systemen, die alleen mogelijk zijn dankzij vergaande digitalisering en software ontwikkeling, zullen een belangrijke plaats innemen op de Valk Welding stand.

Virtual Robot Programming System (VRPS)

De basisgedachte van VRPS is dat met de handheld een beweging wordt gemaakt die de basis vormt van het robotprogramma dat vervolgens door de robot wordt geperfectioneerd en uitgevoerd. VRPS combineert hiermee als eerste systeem in de markt de eenvoud van positiebepaling middels Virtual Reality met de high-end techniek van een industriële lasrobot en biedt binnen het systeem een unieke oplossing voor het opvangen van onnauwkeurigheden. Daarmee wordt het programmeren van industriële lasrobots voor enkelstuks veel eenvoudiger zonder vergaande programmeerkennis.

Praktische hardware

Valk Welding wil bezoekers graag ook de ontwikkelingen op het gebied van hardware laten zien aan de hand van een Panasonic lasrobot die bewegend over een track, twee naast en elkaar gelegen werkstations bedient. De cel, gebouwd op een torsievast en verplaatsbaar E-vormig frame bevat meerdere innovaties, zoals automatische toortswisseling, adaptief lasnaadvolgen (Arc-Eye), toorts cleaning, en vele andere praktische oplossingen die een hoge up-time van de lasrobotinstallatie mogelijk maken.

Aan de hand van een cel toont Valk Welding meerdere innovaties die een hoge up-time van de lasrobotinstallatie mogelijk maken.

Aan de hand van een cel toont Valk Welding meerdere innovaties die een hoge up-time van de lasrobotinstallatie mogelijk maken.

Cobotautomatisering

Met haar dochteronderneming VWCO is Valk Welding Europees dealer van TM (Techman) cobots. Op de stand zullen op diverse cobots de nieuwste ontwikkelingen worden gedemonstreerd zoals de nieuwste TM hardware 5.0, de TM Image Manager. Tevens wordt getoond hoe Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM) kan worden ingezet met gebruik van een TM cobot. Daarmee wil de automatiseerder de vele mogelijkheden laten zien, die de maakindustrie zullen inspireren om applicaties voor hun eigen automatiseringsvraagstukken te ontwikkelen.

Nieuwste generatie robottoorts MIG II

Valk Welding ontwikkelt en produceert al jaren haar eigen robottoortsen, voorzien van pneumatische toortsafschakeling, longlife kabelpakket, gepatenteerd draadklemmechanisme en een snelwissel zwanenhals. Tijdens TechniShow wordt de nieuwste generatie MIG II gepresenteerd.

Valk Welding
Hal 07, stand B010

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Cbt lanceert Virtual Reality voor bedrijfstrainingen in industrie

17-02 Trainen op het gebied van veiligheid gaat niet alleen om theorie en het certificaat.…

Automatisering

Door overtuigende virtual reality gaat alles veel sneller

27-11 Virtual reality wint aan populariteit. Steeds meer maakbedrijven weten de technologie te vinden en…

Verbinden

Configure to order nieuwe lastrend

05-07 De ontwikkelingen op het gebied van lasautomatisering staan niet stil. Peter Haspels, sales manager…

Automatisering

Siemens verrijkt NX-software

14-03 Siemens introduceert de nieuwste versie van NX-software. Deze is uitgebreid met machine learning (ML)…

Automatisering

Lancering Industrial Reality Hub

13-12 Met de introductie van Industrial Reality Hub willen diverse bedrijven uit Oost-Nederland de regio…

Oppervlaktetechniek

Robwelding showt mooie projecten tijdens Open Dagen

23-08 Robwelding werkt momenteel aan meerdere mooie projecten. De lasautomatiseringsspecialist in Dodewaard laat dit zien…

Automatisering

VR en AR winnen terrein

06-06 Op 12 juni organiseert Mikrocentrum het jaarlijkse evenement Virtual (R)evolution in Tilburg. Centraal staat…

Automatisering

Technologies Added populair bij startups

03-05 Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft op de Hannover Messe het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X