Jörg installeert coil lasersnijmachines in Canada

Jörg leverde en installeerde samen met een lokale dealer weer een coil lasersnijmachine met een werkbreedte van 1,5 meter bij een klant in Canada. Deze machine snijdt plaatdelen direct vanaf de coil uit dunne plaat. De Jörg coil lasersnijmachine maakt het productieproces efficiënter, sneller en goedkoper.

De Jörg coil lasersnijmachine maakt het productieproces efficiënter, sneller en goedkoper. De klant in Canada gebruikt hem voor het snijden van uitslagen van luchtkanalen.

In Canada zal hij worden gebruikt voor het snijden van uitslagen van luchtkanalen. Jörg heeft zich gespecialiseerd in machines geschikt voor het verwerken van dunne plaat. Wereldwijd is er een behoefte aan deze hoogkwalitatieve en innovatieve machines.

Voordelen

De Jörg Coil Laser snijdt direct vanaf de coil, waardoor de aanvoer van plaat enorm efficiënt is. Ook wordt de lengte van te snijden plaatdelen niet door de machine beperkt. Door meerdere decoilers achter de machine op te stellen in combinatie met een automatische selector kan er snel van materiaal worden gewisseld. Het materiaalverlies wordt nog verder beperkt door optimaal te nesten met de EUROSoft of CAMDuct software. Naast het feit dat de Coil Laser efficiënt is, is deze ook snel omdat het steeds weer invoeren van een nieuwe plaat overbodig wordt.

Canada

Directeur Reinhard Reincke van Jörg vertelt: “Mede door een goede samenwerking is de coil lasersnijmachine geïnstalleerd en werkt deze naar behoren. De laser draait nu op volle toeren.” De klant kocht deze machine omdat deze geschikt is voor hoogvolume productie. Vanwege de 5 ton decoiler kunnen er in een korte tijd een hele hoop producten gesneden worden. De Coil Laser onderscheidt zich in deze branche met een moderne lasertechnologie voor een concurrerende prijs. Daarmee krijgen klanten met een relatief lage investering een hogere productiecapaciteit.

Installatie

Nadat de Coil Laser geleverd was, heeft Jörg samen met de lokale dealer Ferric de laser geïnstalleerd en afgesteld. Reinhard Reincke vertelt: “Service is een van onze speerpunten. Wij proberen zo goed mogelijk naar de behoefte van een klant te luisteren en deze te vertalen naar een goedwerkende machine. Na een installatie houden we altijd nog contact om te controleren of de machine echt naar behoren werkt.”

Toepassingen

De Jörg Coil Laser is geschikt voor serieproductie, hoogvolume productie, productie van veel verschillende onderdelen en kan als vervanger van ponsstraten gebruikt worden. Hij is zeker niet alleen inzetbaar voor isolatieplaatwerk, maar ook voor het snijden van uitslagen van luchtkanalen en ventilatie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Plaatbewerking

LBM introduceert machines van Warcom

13-10 Voor LBM betekent dit importeurschap een grote uitbreiding van de mogelijkheden. De in Zwijndrecht…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Plaatbewerking

15 kW en 6g geven Vergeest Metaaltechniek productiviteitsimpuls

14-03 Vergeest Metaaltechniek snijdt als toeleverancier voor onder andere de offshore-industrie, binnenvaart en trailerbouw een…

Plaatbewerking

Nieuwe verkoopdirecteur Laser & Bending Machines

14-03 Door de komst van de nieuwe verkoopdirecteur kunnen de taken beter worden verdeeld. Oprichter…

Plaatbewerking

Toekomstgerichte oplossingen met fiberlasers HGTECH

17-11 HGTECH is nadrukkelijk bezig om met zijn fiberlasersnijmachines, die onder de merknaam Marvel op…

Plaatbewerking

Partnerschap van coil tot kast

16-02 De twee Nederlandse bedrijven willen de productiviteit en de flexibiliteit in het productieproces, van…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema