Nieuwe verkoopdirecteur Laser & Bending Machines

Laser & Bending Machines (LBM), specialist in de in- en verkoop van gebruikte lasersnijmachines en kantbanken, blijft zich snel ontwikkelen. Daarom is Haitze van Veller in dienst getreden als verkoopdirecteur. Ook heeft het bedrijf in Zwijndrecht een nieuwe bedrijfsruimte met veel meer ruimte betrokken.

Haitze van Veller gaat de verkooptak van Laser & Bending Machines verder ontwikkelen en opzetten.

Door de komst van de nieuwe verkoopdirecteur kunnen de taken beter worden verdeeld. Oprichter en managing director Nathan van der Hoeven kan zich nu concentreren op de inkoop van jong gebruikte lasersnijmachines, buislasersnijmachines, kantbanken en bijbehorende automatisering en de algehele bedrijfsvoering, terwijl Van Veller verantwoordelijk is voor de commerciële kant en zich richt op het verder opzetten en ontwikkelen van de verkooptak van Laser & Bending Machines.

Groot netwerk

Voor Haitze van Veller (46) is de verkoop van machines een nieuwe tak van sport, maar hij is wel bekend met de wereld van lasers, plasma en autogeen snijmachines. Na een korte carrière bij een metaalbedrijf dat transportbanden voor de tuinbouw maakt, was hij namelijk bijna 12 jaar actief als senior accountmanager bij een grote leverancier van gassen. Met de levering van gassen en leidingwerk heeft hij een groot netwerk opgebouwd onder plaatbewerkende bedrijven. “Toen ik bekend maakte dat ik een nieuwe uitdaging ben aangegaan, is het gelijk behoorlijk gaan draaien. LinkedIn liep gelijk vol met reacties.”

Fijne samenwerking

Van Veller heeft enorm veel zin in zijn nieuwe job. “Laser & Bending Machines is jong en ambitieus bedrijf met grote mogelijkheden. Ik kende Nathan van der Hoeven omdat we elkaar regelmatig tegenkwamen bij wederzijdse klanten. Daaruit is het contact ontstaan en een fijne samenwerking opgebouwd. Nathan van der Hoeven: “Geregeld kwam ik met Haitze in contact als een klant bij ons een laser had gekocht en lasergassen of snijgassen nodig had. Haitze kon de klant altijd snel en professioneel van dienst zijn, en andersom nam hij regelmatig contact met ons op als een klant van hem op zoek was naar een nieuwe machine. Zo hebben we samen diverse mooie projecten af kunnen ronden.”

Nieuw bedrijfspand

De nieuwe verkoopdirecteur opereert vanuit het nieuwe onderkomen dat Laser & Bending Machines onlangs in gebruik heeft genomen. Verhuizing was noodzakelijk omdat het groeiende bedrijf behoefte had aan meer capaciteit. Het oude pand had een hal van slechts 600 vierkante meter, in het nieuwe pand is een hal van 2000 vierkante meter en 500 vierkante meter kantoor beschikbaar. Daarmee zijn er veel meer mogelijkheden om lasers en kantbanken op voorraad te nemen en revisies uit te voeren.

De markt is volgens Van Veller momenteel goed. “Er is veel belangstelling voor jong gebruikte machines. Tegen een redelijk lage investering kun je een mooie machine neerzetten. Gebruikte machines zijn ook interessant omdat de levertijden voor nieuwe machines flink zijn opgelopen door de leveringsproblemen met onderdelen en componenten. Als een gebruikte machine beschikbaar is, kun je hem snel hebben om je productiecapaciteit uit te breiden.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LBM introduceert machines van Warcom

13-10 Voor LBM betekent dit importeurschap een grote uitbreiding van de mogelijkheden. De in Zwijndrecht…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Plaatbewerking

RVS- en aluminiumspecialist Buislaser Nederland laat van zich horen

06-07 Henrion Verpoorten en Attema hebben het bedrijf (opgericht in 1985), een specialist in RVS…

Plaatbewerking

Vink Products moderniseert snijproces

08-06 Vink Products is fabrikant van metalen luchtkanalen en luchttechnische componenten, zoals buitenluchtroosters en dakkappen.…

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Plaatbewerking

15 kW en 6g geven Vergeest Metaaltechniek productiviteitsimpuls

14-03 Vergeest Metaaltechniek snijdt als toeleverancier voor onder andere de offshore-industrie, binnenvaart en trailerbouw een…

Plaatbewerking

Toekomstgerichte oplossingen met fiberlasers HGTECH

17-11 HGTECH is nadrukkelijk bezig om met zijn fiberlasersnijmachines, die onder de merknaam Marvel op…

Plaatbewerking

LBM maakt leasen van gebruikte machines makkelijker door samenwerking met Beequip

04-05 Bij veel ondernemers in de metaalbewerking bestaat nog steeds het beeld dat leasen alleen mogelijk is bij de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen