Kasto ontwikkelt nieuwe allround bandzaag

Met de nieuwe serie KASTOwin zaagmachines, heeft Kasto een echte allrounder ontwikkeld. De volautomatische bandzagen zijn geschikt voor een brede reeks toepassingen, van de machine en gereedschappenproductie tot de staalhandel, automotive en aerospace engineering sectoren. De zagen hebben een royale standaard uitrusting.

De KASTOwin serie bestaat uit vijf machines, die een zaagbereik afdekken van 330 tot 1060 mm. Daarbij zijn ze universeel geschikt voor gebruik bij verschillende staalsoorten. Dit maakt de reeks een flexibele oplossing voor verscheidene toepassingen. De verschillende afmetingen zijn op dezelfde wijze geconstrueerd, de gebruikte componenten grotendeels identiek.
“Ons doel was een allround oplossing te ontwikkelen, die aan het grootste deel van de normale eisen van onze klanten voldoet. Veel bedrijven willen geen dure klantspecifieke producten, maar geven de voorkeur aan een goedkopere economische standaard oplossing”, legt Hilmar Gehrmann, product manager voor KASTOwin, uit. “Het grote aandeel van dezelfde onderdelen in de reeks reduceert de kosten voor materiaal inkoop, productie en assemblage. Dat voordeel geven we door aan onze klanten”, aldus managing director Armin Stolzer van Kasto.
Ondertussen blijft de kwaliteit centraal staan. Alle KASTOwin bandzagen hebben een frequentiegeregelde motor, die zaagsnelheden van 12 tot 150 meter per minuut mogelijk maakt. De bandzaag wordt bij alle machines hydraulisch gespannen en rondom hydraulische bandgeleidingen geleid. De KASTO engineers hebben veel aandacht besteed aan een hoge energie-efficiency.
Kogelomloopspindels zorgen voor gecontroleerde zaag- en materiaal bewegingen. KASTOrespond is daarbij een nieuw systeem dat de beweging van het zaagframe over de kogelomloopspindels verzacht. De trekkrachten op het gereedschap worden via nieuw ontwikkelde software omgezet in de daarmee corresponderende aanvoerbeweging. Een schroeftransporteur zorgt voor een veilige en schone verwijdering van de spanen. De reststuklengte bedraagt slechts 35 mm, de kleinst mogelijke afzaaglengte 10 mm. Voor een eenvoudige en intuïtieve bediening zijn de KASTOwin-zagen met de touchscreen besturing SmartControl uitgerust. Elke KASTOwin-zaag is met twee verschillende bandbreedtes beschikbaar. Daarnaast zijn er diverse toebehoren.
Kasto wordt in Nederland vertegenwoordigd door Van Hoorn Machining.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Voortman selecteert nieuw zaagblad

29-09 Niets is zo frustrerend als een zaagblad dat snel bot wordt en producten zaagt…

Werkplaatstechniek

Slijpen, schuren en voorbewerken

16-01 Elke professional moet tussendoor wel eens iets zagen, schuren of slijpen. Handig dus, als…

Werkplaatstechniek

Cirkelzaagbladen Metabo uitgebreid

01-12 Of het nu gaat om hout, laminaat, staal, aluminium of vezelcement – verschillende materialen…

Verspanen

Alumach bespreekt uitdagingen

01-11 Alumach, werkend onder de groep West Brabant Techniek, heeft op METAVAK fijne mensen ontmoet…

Verspanen

Promatt presenteert Spontan high-speed buizenzaagmachines

23-09 Nieuw in het assortiment van Promatt zijn de high-speed buizenzaagmachines met ontbraamunits van het…

Verspanen

Kasto zoekt zijn oudste zaagmachine

06-05 Kasto viert het 175-jarig bestaan. De Duitse zaag- en opslagspecialist is in verband met…

Verspanen

Behringer biedt volledige controle over zaagproces

03-04 Voor het analyseren en automatiseren van het zaagproces van de klant heeft Behringer een…

Verspanen

KASTOmicut bandzaagmachines uitgebreid met drie modellen

09-01 De Duitse zaagmachinefabrikant Kasto heeft haar serie KASTOmicut bandzaagmachines met zwenkframe uitgebreid met drie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X