Kersten gaat inductiebuigen

0

Na 55 jaar ervaring in koude buigtechnologie introduceert Kersten een nieuwe buigtechniek: inductiebuigen. Een custom-made inductiebuigmachine komt te staan op de productielocatie van de buigspecialist in Polen.

Kersten produceert gebogen componenten voor verschillende toepassingen. Dit gebeurt op vier productielocaties in Nederland, Polen, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Als reactie op de marktvraag naar zwaardere staalconstructies investeert Kersten voortdurend in extra capaciteit op het gebied van buigen en bewerken. Één van de laatste investeringen is een custom-made inductiebuigmachine. Met name de offshore, bruggenbouw en de petrochemische industrie zullen hiervan profiteren.

Inductiebuigen gaat verder, waar koude buigtechnologieën hun grenzen tegenkomen. “De combinatie van snelheid, lokale verhitting en koeling stellen ons in staat nóg grotere buizen, pijpen en andere zware profielen in nog krappere radii te buigen dan mogelijk is met koude buigtechnieken”, aldus Bartek Baudler, directeur bij Kersten Polen. ”Vanuit onze Poolse productievesting kunnen wij de Europese markt en het Midden Oosten voorzien van inductiegebogen delen.”

Capaciteiten
Materialen die geschikt zijn voor inductiebuigen zijn onder andere carbon staal, duplex en speciale staalsoorten waaronder Inconel, S690. Buizen en pijpen t/m Ø914mm x 50mm en zware profielen t/m 1.000mm kunnen gebogen worden met de inductiebuigmachine.

Planning
De komst van de nieuwe inductiebuigmachine behoeft extra productieruimte. Daarom wordt momenteel een nieuwe hal gebouwd. De inductiebuigmachine zal in het eerste kwartaal van 2018 volledig operationeel zijn.