Kumoweld partner van ABB Robotics

0

Lashuis Kumoweld in Assen is sinds 7 oktober officieel partner van robotleverancier ABB Robotics Benelux voor de regio Noord Nederland.

Beide partijen zijn de samenwerking aangegaan vanwege de grote vraag naar lasrobots in Noord Nederland. Kumoweld is het eerste lashuis dat industriële lasrobots gaat leveren aan eindgebruikers en vult hiermee de behoefte in die bestaat in Noord Nederland. René Kuipers van Kumoweld hierover: “We zijn erg trots op deze samenwerking en zien het als een bekroning. We hebben alles nu in eigen huis om de eindgebruiker écht te ontzorgen. Met onze partners ABB, Dinse (robotlastoortsen), en EWM Hightech Welding bieden we een totaaloplossing voor robottoepassingen. Bovendien komen we over enkele maanden met een revolutie als het gaat om cobot-oplossingen.”

ABB Robotics is leverancier/fabrikant van industriële robots en robotsoftware, apparatuur en complete applicatieoplossingen. Het concern is thuis in 53 landen en heeft meer dan 400.000 robots geïnstalleerd.

Experts in robotlassen

De lasspecialisten van Kumoweld worden door middel van trainingen bij ABB Robotics opgeleid tot experts op gebied van robotlassen. “Zo is Kumoweld klaar voor de toekomst van robotica”, aldus Kuipers.