Landelijke stakingsdag voor hoger loon Metaal & Techniek

Een vastgelopen onderhandelingsronde op 5 juni heeft erin geresulteerd dat op 28 juni metaalwerkers en installateurs in het hele land het werk voor 24 uur hebben neergelegd. Op 9 verschillende plekken in het land kwamen stakers bij elkaar.

Zowel in Rotterdam als Eindhoven kwamen de meeste metaalwerkers en installateurs op de stakingsdag af. Zo deden onder andere medewerkers van Strukton in Son, enkele VDL-bedrijven, Possehl, Tockheim in Bladel, GEA in Bakel, Siff Roermond, Spie, Engie, Delta Reefer Care, Snijders Electrotechniek, Santon en CroonWoltersDros mee. Ook in Leeuwarden, Alkmaar, Amersfoort, Deventer, Emmen, Hoogezand en Nijmegen schreven diverse stakers zich in.

De werkgevers uit de metaal en techniek zijn niet ingegaan op de eisen uit het ultimatum van FNV Metaal voor een goede cao en vanwege die reden is gekozen voor een 24 uursstaking. “Onbegrijpelijk dat werkgevers niet bereid zijn om tot goede afspraken te komen bij een enorme krapte op de arbeidsmarkt en waar men vecht voor personeel. Goede arbeidsvoorwaarden zijn meer dan nodig om de sector aantrekkelijk te maken voor ook de nieuwe generatie”, aldus Peter Reniers, bestuurder FNV Metaal in de regio Eindhoven. Zijn collega uit de regio Rotterdam Jan Meeder valt hem bij: “Onbegrijpelijk dat werkgevers niet willen investeren in hun werknemers, door eerder een vaste baan toe te kennen en de lonen voor jongeren stevig te verhogen. 60% van jonge instromers nemen na vier afscheid van de sector. Elders kunnen ze beter verdienen dan in de metaal en techniek. Daar moet gewoon wat aan gedaan worden en dat kan middels een fatsoenlijke cao. Ik roep de werkgevers dan ook op om snel over de brug te komen en het niet uit te laten draaien op een maandenlang actietraject. Al schuwen we dat overigens niet.”

In Eindhoven en Rotterdam kwamen de meeste stakers bij elkaar. (Foto: FNV Metaal)

Maandag 17 juni verliep een FNV-ultimatum aan de werkgevers. De eisen: 5% loonsverhoging, het generatiepact als recht, zodat werknemers niet afhankelijk zijn van de welwillendheid van hun werkgever om minder te werken om gezond hun pensioen te halen. “Hogere lonen komen er niet vanzelf” zegt Jacqie van Stigt, bestuurder FNV Metaal. “Opnieuw moeten we staken voor fatsoenlijke loonsverhogingen in de metaal. De werkgevers in de metaal en techniek hebben een grote kans laten lopen door niet op het ultimatum in te gaan. Daarom moesten de metaalwerkers helaas toch weer de straat op. Voor een goed loon, een generatiepact om het werk vol te houden en voor een aantrekkelijke sector.”

Onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen was aanwezig bij de staking in Leeuwarden. Hij kondigde aan dat de staking van een aanzet was voor meer acties na de zomervakantie: “We hebben heel reële eisen ingediend aan de onderhandelingstafel. Een goed loon, een set goede afspraken over minder werken aan het eind van de loopbaan, behoud van seniorendagen, recht op vaste contracten voor uitzendkrachten en het behoud van pensioenpremiebijdrage. De ondernemingen in de sectoren draaien gemiddeld als een tierelier. Er is dus weinig reden om zuinig te doen als het over een nieuwe cao voor pakweg 300.000 werknemers gaat. Eerder andersom: de vraag naar werk is zo groot dat de branche dringend verlegen zit om nieuwe mensen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Lely en Miele geven inzicht in hun circulaire route

26-02 Voor toeleveranciers is het natuurlijk uitermate interessant om te weten hoe hun klanten, de…

Personeel en Opleiding

Uitdagingen arbeidsmarkt belangrijk thema bij cao-gesprekken

19-02 “Allerlei factoren, zoals netcongestie, stikstofproblematiek, conflictsituaties in de wereld en de terugvallende wereldhandel, zorgen…

Personeel en Opleiding

FNV wil per 1 april 10% meer loon in nieuwe cao Metaal & Techniek

09-02 Dit staat in de voorstellenbrief die FNV Metaal heeft gestuurd naar de Federatie Werkgeversorganisaties…

Personeel en Opleiding

Metaalunie hoopt op evenwichtige cao

07-02 Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie, hoopt op een cao waarin het evenwicht tussen werkgevers…

Personeel en Opleiding

FNV: ‘Tijd voor goede loonsverhoging in cao Metalektro’

15-01 Dat staat in de cao-krant die onder de leden is verspreid. Hierin zijn alle…

Bedrijf en Economie

FME presenteert nieuwe meerjarenstrategie

15-01 Met een groot team is het afgelopen jaar hard gewerkt om deze meerjarenstrategie 2024-2030…

Personeel en Opleiding

FNV zet in op koopkrachtreparatie in nieuwe cao Metaal & Techniek

20-12 Dit staat in de cao-krant die FNV Metaal onder de leden heeft verspreid. De…

Personeel en Opleiding

Traject voor nieuwe cao Metalektro in gang gezet

13-12 De leden mogen hierover stemmen tot 23 februari. Daarna worden de cao-voorstellen van FNV…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?