Langbandschuurmachine geplaatst bij Metalfinish

0

Specialist op het gebied van oppervlaktebehandeling Metalfinish Group heeft een nieuwe langbandschuurmachine van 9 meter breed geïnstalleerd. De machine is aangeschaft vanwege de groeiende vraag naar het bewerken van langere en bredere lengtes plus ongelimiteerde diktes.

Metalfinish Group biedt een totaalpakket aan oplossingen op het gebied van oppervlaktebehandelingen van alle non-ferro materialen. In 35 jaar tijd is het bedrijf gegroeid naar een specialist op dit gebied op nationale en internationale schaal. Het bedrijf bestaat uit drie divisies: Eurofinish, H2Ofinish en Metalfinish. Laatstgenoemde divisie houdt zich voornamelijk bezig met mechanisch slijpen en polijsten van plaatwerk, buizen (in- en uitwendig), kokers, bodems, strips en schuine profielen. Om klanten een snelle service en goede kwaliteit te kunnen leveren, investeert het bedrijf voortdurend in het machinepark.

Grotere afmetingen
Begin dit jaar investeerde MetalFinish in een nieuwe langbandschuurmachine en hebben wij daar aandacht aan besteed. Recentelijk is de nieuwe machine geïnstalleerd en inmiddels functioneert de Peitzmeier Dura 9311-A. Door vier krachtige 15 kW dubbele bandslijpeenheden aan de voor- en achterzijde voor 160 mm brede slijpbanden in combinatie met polijstkoppen, is met deze machine een snelle parallelle verwerking van grote oppervlakken mogelijk inclusief spiegelpolijsten. Door de variabele hoogteaanpassing van de slijpeenheden kunnen verschillende materiaaldikten worden gepolijst en een sterke tafelconstructie en grondrail maken nauwkeurig slijpen van zware werkstukken mogelijk.