Lantek boekt recordcijfers

In het jaar dat gekenmerkt werd door de gevolgen van de Covid-19 pandemie heeft Lantek een recordomzet behaald. In 2020 bedroeg de omzet van de Spaanse software-ontwikkelaar en aanbieder van Digital Factory-oplossingen in de plaatbewerking 21,3 miljoen euro, iets meer dan in het voorgaande jaar.

Lantek Expert Duct, een softwaremodule voor de berekening van HVAC- en DUCT-figuren.

De onderneming kende tijdens het zwaarste kwartaal met inperkingsmaatregelen in veel van zijn internationale kantoren een omzetdaling van 10,4%, om tijdens de versoepeling weer op te veren en terug te keren naar het niveau van vóór de pandemie. In het laatste kwartaal realiseerde Lantek een omzetstijging van 6%. In december boekte het bedrijf een omzet van 2,1 miljoen euro, een stijging van 9,9% ten opzichte van december 2019.

Actieve gebruikers

Ook wat het aantal actieve gebruikers betreft, boekte het bedrijf een recordaantal met een forse stijging. In 2020 kreeg het bedrijf er 2.247 nieuwe klanten bij, wat het totaal op 25.747 brengt, verspreid over meer dan honderd landen.

De buitenlandse markt blijft zwaar doorwegen in de totale omzet en is al goed voor 88% van de inkomsten. Regionaal waren de gevolgen van de gezondheidscrisis meer voelbaar in Europa, waar de door de regeringen afgekondigde mobiliteitsbeperkingen strenger waren dan in andere gebieden. Als gevolg daarvan vertraagde het Europese continent zijn opmars. De laatste maanden is West-Europa echter weer wat meer op dreef gekomen. Andere continenten vertonen een krachtige groei, zoals Azië, met een groei van meer dan 25% in Zuid-Korea en van bijna 20% in China, en Amerika, waar de VS een groei van 7% optekenen na de aanwinst van nieuwe klanten met grootschalige oplossingen en projecten.

Aanpassen en reageren

“We hebben een moeilijk jaar achter de rug, maar we hebben ons kunnen aanpassen, reageren en de problemen kunnen opvangen. De activiteit is niet stilgevallen en de productiviteit is toegenomen. In het laatste deel van het jaar hebben het sterke orderboek en de onderhoudscontracten ons geholpen om het verloren terrein stevig terug te winnen, zodat we 2020 konden afsluiten met een omzet die hoger lag dan die van 2019.

De cijfers getuigen van de collectieve inspanning om deze schok te boven te komen, zowel van de medewerkers als van de partners, en van het grote vermogen om zich aan te passen aan veranderende en onzekere omgevingen om onze klanten te blijven begeleiden op hun weg naar digitale transformatie”, aldus Alberto López de Biñaspre, CEO van Lantek.

Digitale activiteit

Het bewijs van dit vermogen om zich aan te passen aan werken op afstand was de lancering van Lantek v2020 onder het motto ‘Never stop Manufacturing’, een nieuwe versie die is voorbereid om met deze onvoorziene situatie om te gaan door het werk van de teams virtueel te maken en klanten in staat te stellen de oplossingen van Lantek te blijven gebruiken, waar ze zich ook bevinden.

Zo heeft ook de afdeling Solutions, die zich richt op de Digital Factory en geavanceerde productie, de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling en lancering van twee relevante voorstellen voor plaatwerk- en metaalfabrikanten, zoals Lantek Analytics en Lantek iQuoting, twee operationele diensten die onder het SaaS-model in de Cloud-omgeving worden gehost.

Doel is bedrijven te helpen betere beslissingen te nemen op basis van de analyse van actuele en historische productie- en klantengegevens. Met Lantek Analytics kunnen fabrikanten hun productiviteit en efficiëntie verbeteren om te concurreren in Industrie 4.0, te anticiperen op reacties en nieuwe business te genereren. Met Lantek iQuoting zullen klanten nauwkeuriger offertes kunnen opstellen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Trumpf neemt het Spaanse softwarehuis Lantek over

22-03 “Hiermee opent Trumpf de productie-ecosystemen van de klanten”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling werktuigmachines…

Automatisering

ConstruSteel Online: staalbouw software via een browser

22-03 ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie,…

Plaatbewerking

Schröder versterkt softwareteam

24-10 De Duitse machinebouwer Schröder voert haar inspanningen voor het automatiseren en optimaliseren van de…

Plaatbewerking

Schröder versterkt softwareteam

24-10 De Duitse machinebouwer Schröder voert haar inspanningen voor het automatiseren en optimaliseren van de…

Automatisering

DeskProto biedt nu ook CAM software voor Apple computers

16-07 Delft Spline Systems meldt dat de DeskProto CAM software nu ook beschikbaar is op…

Automatisering

ICA-algoritme is botsingen voor

09-07 Het nieuwe algoritme Intelligent Collision Avoidance (ICA) vermijdt tijdens het snijproces mogelijke botsingen tussen…

Automatisering

AESC gaat online verkooptool Rhodium24 vertegenwoordigen

22-01 AESC, leverancier van software voor de maakindustrie, gaat samenwerken met Metal Heaven en biedt…

Plaatbewerking

CADCAM lay-outsoftware voor plaatstaal op abonnementsbasis

22-01 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, heeft abonnementsprijzen bekendgemaakt voor Design2Fab CADCAM lay-outsoftware…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X