Laser & Bending Machines gaat nieuwe hal bouwen

Laser & Bending Machines (LBM) gaat een nieuw bedrijfspand bouwen in Dordrecht. Op een perceel van ruim 2300 vierkante meter zal een hal van ruim 1500 vierkante meter verrijzen. Hierdoor krijgt de jonge machineleverancier de beschikking over de faciliteiten én voldoende ruimte om jaarlijks zo’n dertig gebruikte machines te in- en verkopen.

In de nieuwbouw krijgt Laser & Bending Machines de beschikking over de faciliteiten én de ruimte om jaarlijks zo’n dertig gebruikte machines te in- en verkopen.

De ontwikkelingen gaan snel bij LBM. Het bedrijf is begin 2020 van start gegaan en houdt zich bezig met de in- en verkoop van de gebruikte machines voor plaatbewerking van A-merken: vlakbedlasers, kantbanken, buislasers en automatisering. De in- en verkoop wordt van A tot Z begeleidt en de doelstelling is om voor elk budget de juiste machine met de juiste specificaties te vinden, zowel voor loonsnijders als voor bedrijven met een eigen product.

Het eerste jaar is boven verwachting verlopen. “We gingen uit van de verkoop van minimaal vijf machines”, zegt oprichter Nathan van der Hoeven. “Het zijn er twintig geworden ondanks de beperkingen om in het buitenland te reizen door de coronacrisis. Daarom focussen we vooral op de Benelux en Duitsland.”

Eenvoudig huurpand

Een deel van het succes is te verklaren uit het feit dat LBM probeert de prijzen zo laag mogelijk te houden. Daarom is Van der Hoeven begonnen in een huurpand in Dordrecht met één werknemer en enkele specialistische zzp’ers. Deze hal is prima om in te starten, maar ideaal is anders. De beperkte hoogte en vooral het ontbreken van een bovenloopkraan maken het laden en lossen van machines best wel ingewikkeld. Ook is de ruimte beperkt. Vanwege het succesvolle jaar moet Van der Hoeven ruimte inhuren bij zijn machinetransporteur om machines tijdelijk te stallen.

In de nieuwe hal wordt dat allemaal anders. “We willen binnen een jaar in het nieuwe pand zitten. Daar zullen we ruimte hebben voor 12 à 15 machines. Omdat onze doorloop doorgaans maximaal een half jaar is, kunnen we in de nieuwbouw dus dertig machines per jaar helemaal nakijken en reviseren voor de volgende eigenaar. Ik verwacht daar snel te groeien naar 5 à 6 medewerkers.”

Uitstraling

De nieuwbouw is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de machinehandel. LBM krijgt niet alleen betere faciliteiten maar ook veel meer uitstraling. “We willen een serieuze partner zijn voor fabrikanten van A-merken en aan partijen als Bystronic en BLM (Adige) laten zien en bewijzen dat we hun machines netjes ophalen, opknappen en weer verkopen. Onze ambitie is om echt een refurbishcenter voor gebruikte plaatbewerkingsmachines te worden.”

Lease-oplossingen

Bij deze ontwikkeling past ook het aanbieden van goede financieringsmogelijkheden. Hiervoor is LBM een samenwerking aangegaan met een grote leasemaatschappij, waardoor diverse lease-oplossingen kunnen worden geboden, zodat de bedrijven hun liquiditeit op pijl kunnen houden en toch kunnen starten met het zelf snijden en zetten van de producten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

RVS- en aluminiumspecialist Buislaser Nederland laat van zich horen

06-07 Henrion Verpoorten en Attema hebben het bedrijf (opgericht in 1985), een specialist in RVS…

Plaatbewerking

Vink Products moderniseert snijproces

08-06 Vink Products is fabrikant van metalen luchtkanalen en luchttechnische componenten, zoals buitenluchtroosters en dakkappen.…

Plaatbewerking

Nieuwe verkoopdirecteur Laser & Bending Machines

14-03 Door de komst van de nieuwe verkoopdirecteur kunnen de taken beter worden verdeeld. Oprichter…

Plaatbewerking

LBM maakt leasen van gebruikte machines makkelijker door samenwerking met Beequip

04-05 Bij veel ondernemers in de metaalbewerking bestaat nog steeds het beeld dat leasen alleen mogelijk is bij de…

Plaatbewerking

LBM focust op gebruikte buislasers

24-02 Nathan van der Hoeven van LBM weet nu al dat het niet bij deze…

Plaatbewerking

MTU levert plaatdelen als service bij buis en profiel

20-10 Toeleveranciers van plaatwerk voegen vaak een buislaser toe aan hun vlakbedlaser(s). Het omgekeerde gebeurt…

Featured

MTU levert plaatdelen als service bij buis en profiel

20-10 Toeleveranciers van plaatwerk voegen vaak een buislaser toe aan hun vlakbedlaser(s). Het omgekeerde gebeurt…

Plaatbewerking

Laser Bending Machines: A-merk machine voor elk budget

24-02 Een nieuwe partij die zich bezighoudt met de in- en verkoop van gebruikte lasersnijmachines,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X