LBM focust op gebruikte buislasers

Na een vliegende start – in het eerste jaar van het bestaan zijn maar liefst twintig gebruikte machines, vooral vlakbedlasers verkocht – richt Laser & Bending machines (LBM) zich dit jaar nadrukkelijker op buislasers. Om te beginnen heeft de jonge machineleverancier uit Dordrecht drie Adige buislasers ingekocht in Finland en biedt deze nu aan.

De drie buislasers die nu uit Finland zijn opgehaald zijn twee machines van het type LT7.02 en een LT 7.22. Hiermee kunnen buizen en kokers tot rond 140 mm, vierkant en rechthoekig materiaal en eventueel wat profielen worden gesneden.

Nathan van der Hoeven van LBM weet nu al dat het niet bij deze drie zal blijven. Want er is een goede markt voor gebruikte buislasers van het A-merk Adige. De toeleveranciers met buislasercapaciteit hebben het druk, met als gevolg dat bedrijven die gesneden buismateriaal nodig hebben, daar soms zo maar eens enkele weken op moeten wachten. “Drie weken levertijd is te lang voor een paar buisjes”, zegt Van der Hoeven. “We worden dan ook regelmatig benaderd door ondernemers met de vraag of we wat voor hen hebben. Daarnaast zijn er veel plaatbewerkers die het als extra dienstverlening willen aanbieden bij hun klanten. Zodat ze zowel de vlakke plaat opdrachten alsook het buiswerk kunnen aanbieden. Voor veel van die bedrijven is een nieuwe buislaser een te grote uitgave.

Bij ons kun je voor een interessante prijs al een Adige hebben staan. Gebruikte buislasers zijn daarom gewild. Ze zijn interessant voor bijvoorbeeld kassenbouwbedrijven in het Westland, maar ook voor schoolmeubelfabrikanten, hekwerkleveranciers, deurenfabrikanten en stalinrichters, die van het uitbesteden af willen vanwege de lange levertijden. Maar ook vanwege de kosten en de flexibiliteit om zelf te ontwerpen en snel te kunnen schakelen. Uit de calculaties die wij maken blijkt dat je met een gebruikte buislaser voor 35 à 40 euro per uur kunt snijden. Dat maakt het interessant om zelf een project te snijden. Daarbij hebben we een korte levertijd; binnen 2 à 3 weken kunnen we een machine installeren.”

Originele software

De drie buislasers die nu uit Finland zijn opgehaald zijn twee machines van het type LT7.02 en een LT 7.22. Hiermee kunnen buizen en kokers tot rond 140 mm, vierkant en rechthoekig materiaal en eventueel wat profielen worden gesneden. Alle drie machines zijn voorzien van een automatische bundellader, een invoer van 6,5 meter en een uitvoer van 4,5 meter. “Het zijn onverwoestbare machines. Ze zijn wel wat ouder, maar mechanisch kunnen we ze helemaal reviseren. We reviseren ze zo op dat de nieuwe eigenaar er weer jaren mee kan snijden, met daarbij een goede begeleiding voor de scholing en de software van de machine.”

Boven verwachting

Nathan van der Hoeven is samen met een kapitaalkrachtige partner die op de achtergrond actief is, begin 2020 met LBM gestart. De machineleverancier houdt zich bezig met de in- en verkoop van gebruikte machines voor plaatbewerking van A-merken: vlakbedlasers, kantbanken, buislasers en automatisering. De in- en verkoop wordt van A tot Z begeleidt en de doelstelling is om voor elk budget de juiste machine met de juiste specificaties te vinden, zowel voor loonsnijders als voor bedrijven met een eigen product. Het eerste jaar is boven verwachting verlopen. “We gingen uit van de verkoop van minimaal vijf machines, het zijn er twintig geworden ondanks de beperkingen om in het buitenland te reizen door de coronacrisis. Daarom focussen we ons nu vooral op de Benelux.”

Hoogvermogen fiberlasers

Uiteraard richt LBM zich dit jaar niet alleen op buislasers. “Een interessante ontwikkeling is dat er nu ook gebruikte vlakbed fiberlasers met hoge laservermogens op de markt komen. Zo zullen wij binnenkort meerdere Bystronic fiberlasers met onder andere een 10 kW vermogen laserbron kunnen aanbieden, eventueel compleet met een volledige automatisering.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

First part right spaart tijd en kosten

21-10 Ja dat kan. Maar alleen door de beide technologieën snijden en buigen softwarematig aan…

Plaatbewerking

LBM maakt leasen van gebruikte machines makkelijker door samenwerking met Beequip

04-05 Bij veel ondernemers in de metaalbewerking bestaat nog steeds het beeld dat leasen alleen mogelijk is bij de…

Plaatbewerking

Laser & Bending Machines gaat nieuwe hal bouwen

09-03 De ontwikkelingen gaan snel bij LBM. Het bedrijf is begin 2020 van start gegaan…

Plaatbewerking

All-in-One concept voor buis

16-12 Er zijn in de Benelux ruim honderd Adige buislasers operationeel. Maar het programma van…

Featured

De Cromvoirtse breidt buislasercapaciteit uit

11-06 Door een uitbreiding van de buislasercapaciteit heeft De Cromvoirtse de levertijden van gesneden onderdelen…

Verspanen

TechniShow versterkt show-element

05-06 Er is veel animo voor TechniShow 2020. Hal 7 plaatwerk en hal 12 verspanende…

Plaatbewerking

Blokland Metaalbewerking breidt fors uit

08-05 De eerste maanden van 2019 staan bij Blokland Metaalbewerking vooral in het teken van…

Plaatbewerking

De Vries Constructie & Lasertechniek investeert in toekomst

27-02 Zestig jaar geleden begonnen als ambachtelijk metaalbedrijf, is De Vries Constructie & Lasertechniek in…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X