RVS- en aluminiumspecialist Buislaser Nederland laat van zich horen

Onder de merknaam Buislaser Nederland hebben Rob Henrion Verpoorten en Jelke Attema met hun metaalbewerkingsbedrijf in Ter Apel de volgende stap gezet met een nieuwe activiteit gericht op het toeleveren van onderdelen en samenstellingen aan de machinebouw. De basis hiervoor vormt een Adige LT 702 buislaser, die onlangs is aangeschaft bij Laser & Bending Machines (LBM).

De Adige LT 702 buislaser, die onlangs is aangeschaft bij Laser & Bending Machines (LBM). Deze machine heeft een invoerlengte van 6 meter en een uitvoerlengte van 4,5 meter. Hij snijdt tot een diameter van 140 mm.

Henrion Verpoorten en Attema hebben het bedrijf (opgericht in 1985), een specialist in RVS en aluminium gericht op de productie van maatwerk plaat oplossingen, in 2019 overgenomen. De uitbreiding van werkzaamheden gaat verder onder de naam Buislaser Nederland. “We verbreden onze werkzaamheden om meer branches en klanten te bedienen”, zegt Rob Henrion Verpoorten.

Nieuwe technologie

Het bedrijf, dat zo’n dertig medewerkers telt, beschikte reeds over een vlakbed fiberlaser met een bereik van 6000x2000mm en de nodige kant- en zetcapaciteit. Het buislaserwerk werd tot nu toe uitbesteed, maar in 2022 is de keuze gemaakt om de eigen werkzaamheden uit te breiden met deze technologie. “Deze nieuwe techniek geeft ons de mogelijkheden om producten anders te engineeren.”

Goed gereviseerde machine

Bij de zoektocht naar een geschikte manier om kokers en buizen te gaan lasersnijden, passeerden verschillende mogelijkheden de revue. Zoals een nieuwe, met de hand te beladen buislaser en een vlakbedlaser met turret. Totdat Henrion Verpoorten en Attema in contact kwamen met LBM in Zwijndrecht, een specialist in gebruikte lasersnijmachines en kantbanken. “Voor het bedrag dat wij in gedachten hadden, bleken we ook een goede gereviseerde machine van een A-merk te kunnen kopen.”

Zo is er nu geïnvesteerd in een Adige LT 702, een geautomatiseerd buislasersnijsysteem met bundelbelading. Deze machine heeft een invoerlengte van 6 meter en een uitvoerlengte van 4,5 meter. Hij snijdt tot een diameter van 140 mm. De machine is uitgerust met een 2D snijkop, hetgeen betekent dat hij alleen loodrecht kan snijden. “Alle contouren en vormen die we willen maken in buis, koker en profiel kunnen we hier mee snijden”, aldus Henrion Verpoorten.

Potentie

De machine is onlangs geplaatst door LBM en reeds operationeel. Henrion Verpoorten is goed te spreken over deze machineleverancier. “De dienstverlening was uitstekend en ze hebben heel goed met ons meegedacht. Het is een uitbreiding in techniek die ook het engineeringsproces van onze producten gaat veranderen. Je gaat daar toch anders tegen aan kijken als je een nieuwe techniek tot je beschikking hebt.”

Henrion Verpoorten ziet de komst van de buislaser tevens als een eerste stap om de focus van het bedrijf verder te verbreden. “We zijn onze plannen verder aan het ontwikkelen voor uitbreiding en automatisering in de komende jaren. Binnenkort hopen we daarin de volgende stap te kunnen zetten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

ROK Metaal maakt flinke stappen met machines van LBM

24-04 ROK Metaal is een familiebedrijf dat is opgericht door de vader van de twee…

Plaatbewerking

LBM introduceert buizenbuigmachines van Stargroup

03-10 LBM is leverancier van gebruikte vlakbedlasers, kantbanken en automatisering van Bystronic en buislasers van…

Plaatbewerking

LBM introduceert machines van Warcom

13-10 Voor LBM betekent dit importeurschap een grote uitbreiding van de mogelijkheden. De in Zwijndrecht…

Plaatbewerking

Vink Products moderniseert snijproces

08-06 Vink Products is fabrikant van metalen luchtkanalen en luchttechnische componenten, zoals buitenluchtroosters en dakkappen.…

Plaatbewerking

Nieuwe verkoopdirecteur Laser & Bending Machines

14-03 Door de komst van de nieuwe verkoopdirecteur kunnen de taken beter worden verdeeld. Oprichter…

Plaatbewerking

LBM maakt leasen van gebruikte machines makkelijker door samenwerking met Beequip

04-05 Bij veel ondernemers in de metaalbewerking bestaat nog steeds het beeld dat leasen alleen mogelijk is bij de…

Plaatbewerking

Laser & Bending Machines gaat nieuwe hal bouwen

09-03 De ontwikkelingen gaan snel bij LBM. Het bedrijf is begin 2020 van start gegaan…

Plaatbewerking

LBM focust op gebruikte buislasers

24-02 Nathan van der Hoeven van LBM weet nu al dat het niet bij deze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV