Lasser Brent Koekkoek (19) in de startblokken voor WorldSkills

0

Het aftellen is begonnen voor laskampioen Brent Koekkoek (Machinefabriek Westerhof, Denekamp). Na maanden van voorbereiding gaat de 19-jarige Brent van 14 t/m 19 oktober voor de wereldtitel in zijn vak tijdens WorldSkills 2017 in Abu Dhabi.

De lasser doet samen met 27 andere Nederlandse mbo-talenten mee aan deze wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. “Ik kan niet wachten om de hele wereld te laten zien dat lassen een prachtvak is.” Pakt hij na de Nederlandse titel nu ook de wereldtitel? Bekijk de video over Brents ‘Road to Abu Dhabi’!

WorldSkills 2017
WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen, wordt tweejaarlijks gehouden. De editie van 2017 is van 14-19 oktober in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Zo’n 1.300 deelnemers uit 77 landen en regio’s verschijnen aan de aftrap van het grootste beroepenevenement ter wereld. Zij gaan de strijd met elkaar aan in 51 beroepen, van bloemschikken tot schilderen, van mobiele robotica tot lassen. De organisatie verwacht zo’n 160.000 bezoekers. Team Nederland bestaat uit 28 nationaal kampioenen van het mbo.