Leering Hengelo vernieuwt Normfinish straalcabines

0

De Normfinish straalcabines zijn per 1 september volledig vernieuwd. Producent Leering Hengelo heeft hierbij met name ingezet op aspecten als veiligheid, milieu en het vergroten van het gebruiksgemak.

Normfinish straalcabines, uitgevoerd als injector of drukstraal cabine, worden in eigen beheer geproduceerd. De machines staan garant voor een efficiënt en storingsvrij straalproces, rekening houdend met de hoge eisen van frequente stralers. Met behoud van de hoge kwaliteit zijn er op het gebied van veiligheid, milieu en gebruiksgemak een aantal verbeteringen doorgevoerd van mechanische en besturingstechnische aard.

Veiliger
Beide uitvoeringen zijn voorzien van elektronische veiligheidssensoren in de deuren, waardoor stralen niet mogelijk is als de deuren geopend zijn. De omkiepbeveiliging zorgt voor een veilig transport. Een extra manometer voor weergave van de systeemdruk biedt de straler de zekerheid dat er voldoende luchtcapaciteit is.

Duurzaam
De Normfinish drukstraalcabine (DP) van Leering is standaard voorzien van een Siemens Logo-besturing met automatische stop ventilator. Deze zorgt voor besparing van stroom, perslucht en verhoging van de standtijd van de filters. Puls, pauze- en nalooptijden zijn instelbaar.

Gebruiksgemak
Ook op het gebied van gebruiksgemak zijn diverse verbeteringen doorgevoerd, zoals de constructie van de spatruit die makkelijker te vervangen is, ophanging van het elektrisch voetpedaal (DP) en een eenvoudiger te hanteren pistoolhouder (DI). De vernieuwde straalcabines zijn voorzien van een krasvaste, zilvergrijze poedercoating waarmee ze klaar zijn voor de toekomst.