Linde hef- en magazijntrucks op MIA\Vamil milieulijst

0

Heftruckproducent Linde staat met 24 producten op de MIA\Vamil milieulijst, uitgegeven door het RVO. Daardoor kan men nu fiscaal voordelig Linde heftrucks aanschaffen.

De MIA\Vamil regeling is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen te investeren. Zo kunnen ze met de MIA tot 36 procent van de investering aftrekken van de fiscale winst. Met Vamil kan men zelf bepalen wanneer men de investeringskosten afschrijft. Door vervroegd af te schrijven kan bijvoorbeeld een liquiditeitsvoordeel worden gecreëerd.

De overheid heeft voor 2016 een budget van 97 miljoen euro voor MIA en 40 miljoen voor Vamil beschikbaar gesteld. Binnen de MIA\Vamil regeling vallen meerdere regelingen. De bekendste regeling voor 2016 voor hef- en magazijntrucks is de F3410 regeling, met 36% MIA en 75% Vamil. Deze regeling geldt voor elektrisch aangedreven heftrucks met lithum houdende batterijen. Linde is de enige heftruckleverancier welke op de E3412 (geluid) lijst staat. De Diesel/LPG heftrucks uit de EVO T serie in de range van 2.5 tot en met 4 ton en de EVO 35D heftruck zijn verkrijgbaar tegen 13,5% MIA.