Lorch: geavanceerde lassystemen en gloednieuwe helm

Onder het motto ‘Smart means things with a future’ presenteert Lorch Schweißtechnik op de Euroblech het volledige assortiment innovatieve lasoplossingen. Bezoekers kunnen een overzicht krijgen van slimme en duurzame oplossingen, van geavanceerde lassystemen tot cobot- en robotoplossingen en een gloednieuwe helmgeneratie.

De cobotlasoplossing van Lorch omvat individuele extra componenten, zoals een draai-kanteltafel, intuïtieve bediening en optimaal gecoördineerde lasprocessen.

Alle bedrijven staan voor de taak om hun productieprocessen verder te optimaliseren door de toenemende schaarste aan middelen en vakmensen. Lorch Schweißtechnik presenteert hiervoor een cobotlasoplossing. Deze omvat individuele extra componenten, zoals een draai-kanteltafel, zijn intuïtieve bediening en de optimaal gecoördineerde lasprocessen. De nieuwe compacte lascel voor robotlassen, ontwikkeld door Lorch Schweißtechnik en Yaskawa samen, wordt ook in Hannover gepresenteerd. De turn-key geconfigureerde lascellen kunnen al na enkele minuten in gebruik worden genomen. Hun compacte bouw houdt hun voetafdruk laag.

Ook te zien is het universele lassysteem Lorch MicorMIG: robuust, eenvoudig te bedienen, geschikt voor alle gangbare materialen en innovatief dankzij NFC-technologie. De allrounder kan worden gebruikt in een breed toepassingsgebied: van conventioneel MIG/MAG-lassen tot pulslassen en als alternatief voor uitgebreider TIG-lassen.

Nieuwe R-serie

De nieuwe R-serie beleeft zijn beurspremière. Het is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld voor MIG/MAG-lassen in de ambachtelijke en lichte industrie. Daarin verbindt Lorch innovatieve invertertechnologie met de beproefde eigenschappen van een transformatorsysteem, zoals robuustheid, levensduur en eenvoudige bediening. Met zijn heldere, praktische bedieningspaneel en perfect op elkaar afgestemde prestaties is de R-serie volgens Lorch de werkplaatsmachine van de toekomst, die de noodzakelijke omschakeling naar moderne, energiebesparende lastechnologie mogelijk maakt.

Hoe je zonder veel moeite in de digitaal gekoppelde wereld van lassen kunt beginnen, wordt gedemonstreerd door de op internet gebaseerde Lorch Connect-oplossing. Deze heeft het speciale voordeel van de Connect Gateway, die eenvoudig kan worden aangesloten op elke Lorch-laseenheid. Het verzendt alle lasgegevens naar het Lorch Connect-portaal via Wi-Fi of via een bekabelde netwerkverbinding terwijl het lassen aan de gang is. Dit maakt het mogelijk om de gegevens snel op te halen voor documentatie of analyse.

Veel kleine innovaties aan de APR 900 helm verminderen de belasting van de lasser tijdens het lassen.

Veel kleine innovaties aan de APR 900 helm verminderen de belasting van de lasser tijdens het lassen.

Nieuwe helm

Met de APR 900 presenteert Lorch een nieuwe generatie automatische verduisteringsfilters in Hannover. Deze helmen zijn in eigen huis ontwikkeld door Lorch en ergonomisch ontworpen volgens de geldende werkrichtlijnen. Veel kleine innovaties verminderen de belasting van de lasser tijdens het lassen. Met zijn vele instelmogelijkheden biedt hij een perfecte pasvorm, terwijl een high-end verblindingsbeschermingscassette zorgt voor een kristalhelder beeld met een perfecte kleurweergave. De beschikbare beschermingsniveaus 3 – 14 maken het gebruik van alle gangbare lasprocedures mogelijk. Eén versie van de APR 900 zal worden uitgerust met een modern ademhalingssysteem naast andere praktische details.

Lorch
Hal 26, stand M17

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Modulaire myCobot van Lorch voor individuele totaaloplossingen

31-10 Ondernemingen kunnen nu heel individueel hun eigen cobot-oplossing volgens een flexibel modulair principe samenstellen.…

MetavakNieuws

Win een oranje lashelm op METAVAK

19-09 Anderhalve maand na METAVAK gaat in Qatar het WK Voetbal van start. Op 21…

Verbinden

Oranje boven met de Weldkar OrangeOne

25-08 Deze is volgens de specialist in las-  en snijtechniek een ware ‘must’ voor iedere…

Verbinden

MicorMIG-reeks van Lorch is een lassende allrounder

29-06 Staal, RVS, aluminium? MIG-MAG, TIG of elektrode? Met zijn upgrade-vermogen, de beproefde lasprocessen en…

Verbinden

Nieuwe MasterMig serie Kemppi

25-04 MasterMig is de premium compact MIG-serie met een hoge inzetbaarheid voor handmatig, synergisch en…

Verbinden

Samenwerking Yaskawa en Lorch Lasapparatuur

22-11 Dit partnerschap werd allereerst opgestart in Duitsland maar inmiddels is ook de aftrap van…

Verbinden

Mens en machine ondersteunen elkaar bij het lassen

13-11 Een cobot die de precieze beweging van het laspistool uitvoert en een laspistool dat…

Verbinden

Nieuwe organisatie Vlamboog: lasaccessoires en PBM

26-10 Naast de decennialange productie van elektrodehouders, Flair gutstangen, complete las- en gutssets en koppelingen,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen