Modulaire myCobot van Lorch voor individuele totaaloplossingen

Lorch Schweißtechnik breidt zijn productassortiment op het gebied van cobotlassen uit.

Met de multifunctionele flens op de Cobot-knop kan men een veelvoud aan programmastappen rechtstreeks aan de robot uitvoeren.

Ondernemingen kunnen nu heel individueel hun eigen cobot-oplossing volgens een flexibel modulair principe samenstellen. Een consistente upgrademogelijkheid garandeert ook een gemakkelijke aanpassing aan toekomstige productievereisten.

Doelgerichte instap

Met collaboratieve lasoplossingen kunnen niet alleen kleine en middelgrote productseries gemakkelijk en economisch op geautomatiseerde wijze worden gelast. Ze ontlasten ook de lasser in zijn dagelijkse werk en vangen het toenemende gebrek aan vaklui op. Met het modulaire systeem myCobot biedt Lorch een nog makkelijker en doelgerichte instap in de wereld van het collaboratief lassen. Ondernemingen kunnen in de toekomst hun individuele automatiseringsoplossing uit de Cobot Welding World samenstellen die op maat is gesneden van hun speciale lasopdrachten en vereisten.

Passende stroombron en lastoorts

Naast de basisuitvoering van het systeem met de nieuwe Cobot UR10e, de besturingssoftware Lorch Cobotronic en Lorch Connect voor de digitale lasgegevensanalyse kan de respectievelijke stroombron en de passende lastoorts naargelang het lasprocedé (MIG-MAG of TIG) worden geselecteerd. De klant beslist op flexibele wijze of hij bijkomende hardware, zoals een draai-kanteltafel of een multifunctionele flens in de installatie integreert. Naargelang de behoefte en de opstelplaats zijn er ook meerdere veiligheidssystemen beschikbaar.

Software uitgebreid

Het hart van de Lorch Cobot Welding World – de Lorch Cobotronic software – is uitgebreid. Het is nu in twaalf talen beschikbaar en biedt veel bijkomende praktische functies, zoals het segment-lassen, het pendelen of een spot-functie voor handig hechten. Voor een nog snellere toegang tot de belangrijkste functies van de besturingssoftware kan het QuickAccess-menu als programma-eigenschap worden gekozen of men gebruikt Cobot Jobs – de uitgebreide assistent: Met deze bijkomende eigenschap kunnen parameters en instellingen van terugkerende lasnaden als favorieten worden opgeslagen en naargelang behoefte via passende kernwoorden gewoon terug worden opgeroepen. Dat bespaart tijd en vergemakkelijkt ook de minder ervaren lassers het werk.

Handige aanvullende onderdelen, eenvoudig te integreren en achteraf aan te passen: De draai-kanteltafel Turn 100 A zorgt voor een optimale laspositie en last uitdagender werkstukken in een programma.

Handige aanvullende onderdelen, eenvoudig te integreren en achteraf aan te passen: De draai-kanteltafel Turn 100 A zorgt voor een optimale laspositie en last uitdagender werkstukken in een programma.

Quick-Points

Ook nieuw zijn de functie Quick-Points waarmee via een druk op de knop waypoints en lasbevelen onmiddellijk worden overgenomen en zo volledige onderdelen in de kortste tijd volledig kunnen worden gelast, en de functie Smart Copy. Deze laat toe om reeds op een onderdeel geprogrammeerde lasprocedés te kopiëren en op identieke onderdelen in hetzelfde arbeidsbereik over te dragen. De prestaties en het aantal geproduceerde eenheden kunnen dus snel met een factor 3 tot 4 worden verhoogd.

Lorch zorgt met de uitgebreide upgrade-mogelijkheid binnen Cobot Welding World voor zekerheid voor de toekomst: Als de vereisten aan de lasopdrachten en zo de behoefte aan nieuwe functies veranderen, kan de installatie elk moment met de bijbehorende opties en extra’s worden uitgebreid. Dat geldt ook voor nieuwe functies die door Lorch worden toegevoegd.

Nieuwste robottechnologie

Met de UR10e is een cobot van de nieuwste robottechnologie beschikbaar. Sinds 2022 bij Lorch in gebruik biedt hij niet alleen een verbeterde herhaalbaarheid en een lichtere Free Drive voor eenvoudigere geleiding en positionering van de cobot. Ook de veiligheidsgrenzen zijn intussen zodanig geoptimaliseerd dat de bewegingssnelheid tussen de afzonderlijke lasnaden verhoogd en zo de bewerkingstijden nogmaals verkort worden. Een nieuwe multifunctionele flens aan de cobot-kop met drie vrij toewijsbare knoppen maakt het nu mogelijk om programmastappen rechtstreeks aan de robot in te voeren. Het programmeren wordt daarmee nogmaals vereenvoudigd en verkort in de tijd.

De Lorch-diensten met betrekking tot de installatie van een systeem zullen verder worden geïntensiveerd. Vanaf het eerste advies, de samenstelling van een optimaal afgestemde installatie tot en met de installatie, de inbedrijfstelling en de opleiding van het personeel bestrijkt Lorch het gehele assortiment. Een voortdurende klantenservice is door gekwalificeerde cobot-partners in binnen- en buitenland gegarandeerd. Verschillende financieringsmodellen, van het financieringsplan tot de mogelijkheid om een cobot-systeem te huren, openen aantrekkelijke mogelijkheden voor bedrijven om op eenvoudige wijze in de automatisering te stappen.

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Gloednieuw MIG-MAG-inverterplatform Lorch

10-09 Onmiddellijke toegang tot lasgegevens, moderne netwerkaansluiting , een perfecte vlamboog, de eenvoudigste bediening en…

Verbinden

Lorch: geavanceerde lassystemen en gloednieuwe helm

14-10 Alle bedrijven staan voor de taak om hun productieprocessen verder te optimaliseren door de…

Verbinden

MicorMIG-reeks van Lorch is een lassende allrounder

29-06 Staal, RVS, aluminium? MIG-MAG, TIG of elektrode? Met zijn upgrade-vermogen, de beproefde lasprocessen en…

Verbinden

Samenwerking Yaskawa en Lorch Lasapparatuur

22-11 Dit partnerschap werd allereerst opgestart in Duitsland maar inmiddels is ook de aftrap van…

Verbinden

Mens en machine ondersteunen elkaar bij het lassen

13-11 Een cobot die de precieze beweging van het laspistool uitvoert en een laspistool dat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV